Täna kella 10 seisuga oli lumekatte paksus Võrumaal Tuulemäel 11 sentimeetrit, Harjumaal Kehras ning Vanakülas 9 sentimeetrit. Vaata lisaks lumekaardilt:

Lumekate Eestis

Nädala lõpus eri Eesti paigus maha sadanud lumele võib täna lisa tulla: lubatakse lund ja lörtsi, külma on kuni -4 kraadi. Pärastlõunal sajuhood hõrenevad, alates keskpäevast on oodata tugevad ida- ja kirdetuult eelkõige rannikualadel.

Alates keskpäevast puhanguti 14-17 meetrini sekundis tugevnenud ida- ja kirdetuul esineb Soome lahe idaosas, Soome lahe lääneosas, Läänemere põhjaosas, Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas.

Peipsi järvel tugevneb ida- ja kirdetuul 8-10, õhtuks puhanguti 12 meetrini sekundis.

Esmaspäeval laieneb kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohalt üle Soome Skandinaaviasse ja selle edelaserv ulatub Läänemere äärde. Üksikutes kohtades sajab veidi lund. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, Ida-Eestis kuni -12, päeval -5 kuni -10 kraadi.

Teisipäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Ida- ja kagutuul nõrgeneb. Eesti kohale kandub kirdevoolus külma juurde ja selgineva taeva all langeb õhutemperatuur -10 kuni -16, Ida-Eestis -20 ümbrusse, päeval tõuseb -7 kuni -12-ni, idaservas võib jääda -15 lähedale.

Kolmapäeval külma kõrgrõhkkonna mõju suureneb. Ilm on sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -10 kuni -16, Ida-Eestis võib ikka -20 kraadini langeda, päeval tõuseb -5 kuni -10 kraadini.

Neljapäev püsib kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, Lõuna-Eestis langeb -15 ümbrusse, päeval tõuseb -2 kuni -7 kraadini.

Reedel katab kogu Põhja-Euroopat suur kõrgrõhuala ja selle servas on Eesti ilm sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, selgema taeva all kohati kuni -14, päeval -2 kuni -7 kraadi.