Homme liigub kõrgrõhkkond Eesti kohale, aga jääb tasapisi nõrgemaks ning taevas kattub suuremal osal pilvekihiga. Vaikse ja pilvise ilmaga on öine õhutemperatuur meretuulega rannikul -5 ümber, sisemaal langeb -8 kuni -13-ni, selgema taeva all kuni -16-ni. Päeval on külma -2 kuni -6 kraadi, teatab ilmateenistus nädalaprognoosis.

Pühapäeval nihkub kõrgrõhuala lõuna poole. Kuid põhja poolt survestava madalrõhkkonna mõju tõenäoliselt üle Soome lahe ei ulatu ning ilm püsib suurema sajuta, mis ei välista siiski õrna lume pudenemist mõnes paigas. Öö ja ennelõuna on vaiksed, pärastlõunal tugevneb Soome lahe ümbruses edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, sisemaal langeb kohati paar-kolm kraadi alla -10, päeval -1 kuni -5, edelatuulele avatud mererannikul tõuseb nulli ümbrusse.

Esmaspäeval kõrgrõhkkond kaugeneb lõuna-kagu suunas, sest üle Skandinaavia põhjatipu liigub Barentsi merele väga aktiivne madalrõhkkond ja selle edelaserv laieneb jõuliselt Läänemere äärde. Edelatuul paisub öösel väga tugevaks, päeval pöördub tuul loodesse ja jääb nõrgemaks. Tänastel andmetel on saabuvas õhumassis niiskust enam ning öösel ja hommikul sajab lund, päeval siin-seal lörtsi ja vihma. Õhumassi vahetusega kaasneb jäiteoht. Läänekaarest saabuv õhumass on pehmem ja temperatuur on öösel 0 kuni -6, päeval tõuseb Ida-Eestis nulli ümbrusse, Lääne-Eestis +2 kuni +4-ni.

Teisipäeval jääb Eesti Venemaale suunduva madalrõhkkonna ja Lõuna-Skandinaavias asuva kõrgrõhkkonna piirimaile. Öösel võib idaservas veel veidi lörtsi või vihma sadada, päev on selgem ja sajuta. Loodetuul on öösel tugev, päeva peale muutub vähehaaval rahulikumaks. Valitsev loodevool kannab meile võrdlemisi sooja õhku ning temperatuur on öösel nulli ümbruses, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Kolmapäeval liigub Eesti kohale kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Tuul vaibub ja pöördub päeval lõunakaarde. Õhumass asendub veidi jahedamaga ja temperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 0 kuni +2, Lääne-Eestis kuni +4 kraadi.

Neljapäeval jääb ülekaalu kõrgrõhkkonna mõju. Püsib olulise sajuta ilm. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel meretuulele avatud rannikul nulli lähedal, sisemaal -2 kuni -7, päeval -1 kuni +2 kraadi.

Reedel jõuab Skandinaavia rannikule uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb servaga Läänemere äärde. Öösel võib põhiliselt saartel lund ja lörtsi sadada, päeval suureneb mandril lörtsi ja vihma võimalus. Lõuna- ja edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval tõuseb nulli ümbrusse, Lääne-Eestis kuni +2-ni.