"Kaks neist oleme juba kinni pidanud. Tänan kõiki inimesi, kes eile aktiivselt kaasa aitasid ning meiega infot jagasid," ütles Tambre täna Delfile.

Häirekeskus sai laupäeval kell 00.40 teate, et Tallinnas Viru tänaval asuvas McDonaldsis rööviti noormeest. Esialgsetel andmetel ründasid mitu noorukit kannatanut ning röövisid temalt isiklikud esemed.

Kiirabi toimetas kallaletungis viga saanud 19-aastase mehe haiglasse.

Turvafirma G4S kommunikatsioonijuht kirjeldas öiste sündmuste algust nii: "Tekkis sõnelus kahe noormehe vahel, millele üks vastas kohe rusikahoobiga."

Ettevõte on kohapeal olukorda ohjanud turvamehe tegevusega rahul. "Turvatöötaja märkas rünnakut ja vajutas kohe paanikanuppu, et abi kutsuda, läks kannatanule appi ja üritas takistada talle täiendavate vigastuste tekitamist ja asjade röövimist," selgitas kommunikatsioonijuht.

"Selle peale turvatöötajat tõugati ja rünnaku toime pannud noormehed põgenesid. Turvatöötaja sekkus kiirelt, kutsus kohe abi ja läks kannatanule appi. Samuti hoidis ta ära olukorra eskaleerumise ehk kannatanule täiendavate kehavigastuste tekitamise. Lisaks aitas ta ära hoida selle, et rohkem inimesi seal kannatada ei saaks," toonitas ta.

"G4S patrullid said paanikahäire kell 00.39 ja saabusid nelja minutiga. Selleks hetkeks olid kallaletungijad põgenenud. Kannatanu anti üle kiirabile."

Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus, politsei on alustanud menetlust röövimise paragrahvi alusel.