"See ei ole afäär, vaid teadlik otsus," kommenteeris Herkel uudist Õhtulehele.

"Õnne võib soovida siis, kui kõik läheb hästi. Aga kinnitan, et tegu oli täiesti teadliku otsusega," ütleb Herkel.

Mis puudutab tema abielu, siis ta tunnistab, et sellega on probleeme ja olukorra lahendamiseks on astutud samme. Tema abikaasa ja poeg olevat aga uudisest teadlikud.

Andres Herkel (56) on olnud abielus Kaie Herkeliga (58) 35 aastat, pulmad peeti 24. juunil 1983. aastal. Paaril on üks poeg, teismeline Henrik Hannes.

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni ja parlamendi õiguskomisjoni liige Külliki Kübarsepp (37) on poliitikas tegev olnud juba 1999. aastast, mil temast sai Isamaaliidu liige.

2012. aasta ajakirjale Eesti Naine antud intervuus tõdes Andres Herkel, et armastus muutub ajas. "Eks selle aja jooksul on meiegi elus olnud kõik loogilised etapid – elu enne last, siis pärast seda, koos kasvamine… Inimesed ju muutuvad ja ega tundedki paigal püsi."

"Täiskasvanud inimesed võivad endale vastastikusel kokkuleppel igasuguseid asju lubada, aga kui vähegi võimalik, siis kasvava lapse juurest ei tohiks ära minna, sest need probleemid, mis siis tekivad, kanduvad laste kaudu hiljem ühiskonda edasi," lisas mees toona.