Kontaveit on sel turniiril praeguseks alistanud kaks vastast. Viimati suutis ta ühel turniiril kolm mängijat seljatada mai lõpus ja juuni alguses toimunud Prantsusmaa lahtistel, kus ta jõudis neljandasse ringi.

Prantsusmaa lahtiste järel alustaski Kontaveit koostööd Nigel Searsiga. Viimase juhendamisel on Kontaveit ühel turniiril lisaks Wuhanile kahe võiduni jõudnud veel Wimbledonis ja Cincinnatis.

Kui Wuhanis on Kontaveidil nüüd suurepärane võimalus uue treeneri käe all esmakordselt alistada kolm vastast järjest, siis ühe tähisega sai ta Hiinas juba maha. Nimelt suutis ta Searsi juhendamisel esmakordselt seljatada esikümne mängija, kui ta oli avaringis üle maailma üheksandast reketist Sloane Stephensist. Viimati oli ta midagi säärast suutnud Prantsusmaa lahtistel – kolmandas ringis mängis ta üle WTA tabelis toona kaheksandal positsioonil paiknenud Petra Kvitova.

Sel aastal on Kontaveit maailma esikümne mängija alistanud kokku kuuel korral. Lisaks Stephensi (WTA 9.) ja Kvitova (WTA 2.) seljatamisele on tema jõud kahel korral üle käinud Venus Williamsist (WTA 8. ja WTA 9.) ning korra Caroline Wozniackist (WTA 2.) ja Jelena Ostapenkost (WTA 7).

Kontaveidi ja Zhangi kolmapäevane kohtumine on Delfi TV eetris. Eesti ja Hiina tennisisti homne kohtumine toimub 1. väljaku kolmanda mänguna. Esimene matš algab seal meie aja järgi kell 8.00, Kontaveit võiks seega platsile tulla orienteeruvalt 11-12 vahel.