Riigi ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak ütles Delfile, et kui Eestis õhutemperatuur 10 kraadini tõuseb, siis juhtub see esmaspäeval. „Kõik oleneb sellest, kui palju on päikest,“ rõhutas sünoptik, et märtsi lõpus suudab päike juba väga tugevalt soojendada.

Soe õhk tuleb Ameerika rannikult üle Atlandi, kuid praegu soojalainet veel ookeani kohal näha pole. Nädalavahetusel liigub see üle Skandinaavia ja esmaspäeval võibki soojem ilm Eestisse jõuda. „See aga möödub kiiresti – teisipäeval on juba märksa jahedam,“ rõhutas Paljak.

Kui aga selle nädala ilmast rääkida, siis saab öelda, et enne pühapäeva väga tugevat tuult ei ole, kuid pühapäeval ilmselt läänekaare tuul päeva peale tugevneb. Tänane tuulisem ilm saabuva ööga nõrgeneb ja homme on rahulikum. Homme ja reedel on usutavasti omajagu näha ka päikest, kuigi laiguti ka pilvi.

Nädalavahetusel ilm arvatavasti sama kena ei ole: laupäeva öö hakul ja pühapäeva öösel on küll selgem ilm, kuid päeval on taevas pilvine. „Samas suuremat sadu ei ole,“ sõnas sünoptik nentides, et veidi võib mõnel pool siiski vihma sadada.

Esmaspäeval on koos soojema ilmaga aga taas ka päikest.

Paar päeva pärast soojalainet saabub külm õhumass

Homme eemaldub madalrõhkkond Siberi arktiliste merede poole ja lõuna poolt mõjusamaks muutuva kõrgrõhkkonna mõjul muutub taevas selgemaks. Üksikutes kohtades võib veidi lörtsi ja vihma sadada. Läänekaare tuul järk-järgult nõrgeneb, öösel võib rannikul veel puhanguid 14 m/s olla. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 5 kuni 9 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Reede öösel riivab Eestit põhja poolt mööduv madalrõhulohk. Päeval tugevneb taas kõrgrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail on suuremal osal pilvi hõredalt, kuid üksikutes kohtades võib lörtsihoog tulla. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni 1, päeval 2 kuni 6 kraadi.

Laupäeval taandub kõrgrõhkkond lõuna poole ja madalrõhulohk laieneb Eesti kohale. Öö on selgem ja sajuta. Hommikul pilved tihenevad ja päeval sajab mõnes kohas lörtsi või vihma. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 2 kuni 6 kraadi.

Pühapäeva öösel on Eesti kohal nõrk kõrgrõhuvöönd. Taevas selgineb ja märkimisväärset sadu ei tule. Päeval laieneb põhja poolt madalrõhkkonna serva üle Soome lahe, tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Sadu tõenäoliselt ei jõua. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 4 kuni 7 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval liigub uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu Venemaale, selle serv laieneb Läänemere äärde ja tõstab läänekaare tuule tugevaks. Tihedam sadu tõenäoliselt meile ei ulatu. Läänevoolus saabub aga üürikeseks soe õhumass. Temperatuur on öösel -1 kuni 3, päeval 7 kuni 10, vaid meretuulega rannikul jääb alla 5 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti Venemaa kohal tegutseva aktiivse madalrõhkkonna serva. Võib veidi sadada. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 3, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Kolmapäeval on Skandinaavias valitsevaks kõrgrõhkkond, Venemaa püsib madalrõhkkonna mõjusfääris. Kahe rõhuala piirimail puhub meil tugev loodetuul. Siin-seal sajab lörtsi ja lund. Põhjakaarest kandub Eesti kohale külm õhumass. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval -1 kuni 2 kraadi.