Eilseks Lõuna-Eestis peaaegu 20 sentimeetri paksuseks kasvada jõudnud lumevaip on plusskraadide ja vihmahoogude toel agaralt kahanenud. Lääne- ja Põhja-Eestis on maa sootuks must.

Maanteeameti liiklusinfo kohaselt on täna pärastlõunal teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel märjad või niisked. Mõnel pool, peamiselt Ida-Eestis, sajab vihma, kuid üldiselt on nähtavus ja sõiduolud head.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt möödub õhtu ja eelolev öö suuremate sademeteta, vaid kohati sajab vihma või lörtsi. Kuigi õhutemperatuur jääb plusspoolele, langeb öösel teepinna temperatuur sisemaal ja Põhja-Eestis alla nulli. Seega püsib ka kohatine libeduse oht, hoiatab maanteeamet.

Homme jääb Põhja-Euroopat katma võimas madalrõhuala keskmega Norra rannikul, lisaks tekib Skandinaavia sisealade kohal osatsüklon ja selle idaserv laieneb jõulisemalt üle Läänemere. Lääne-Eestis sajab vahete-vahel vihma ja lörtsi, ida pool on sajuhoogude võimalus väiksem. Puhub väga tugev lõuna- ja kagutuul, puhanguid on 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 kuni +4 kraadi, pärastlõunal võib sisemaal veidi alla 0 kraadi langeda.

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja eemaldub Norra ranniku poole ning selle surve Läänemere ümbrusele väheneb. Eesti lääneservas on lörtsi ja vihma võimalus, kaugemal sisemaal on suurem osa ajast sajuta. Öösel puhub veel väga tugev lõuna- ja kagutuul, päeva jooksul jääb tuul tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni +3, Kesk- ja Ida-Eestis -1 kuni -3, öösel kuni -5 kraadi.

Esmaspäeval laieneb Taani lähistelt madalrõhkkonna serv üle Lõuna-Rootsi, samal ajal laieneb ida poolt Eesti kagupiiri taha kõrgrõhuhari. Kahe rõhuala piirimail on üksikute sajuhoogude võimalus enamasti saartel. Tuul on sisemaal nõrk, saartel puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on -1 kuni -5, saarte rannikul 0 kuni +2 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Taanist Lõuna-Rootsi ja laieneb Läänemere äärde ning tõstab kagu- ja lõunatuule taas väga tugevaks, puhanguid on sisemaal 15, rannikul üle 20 m/s. Hommikuks jõuab Eestisse tihe sadu — algul enamasti lörtsina, hiljem läheb üle vihmaks. Õhutemperatuur on öösel mandril -2 kuni -7, saartel -1 kuni +2 kraadi, hommikuks tõuseb, päeva jooksul jätkub tõus 0 kuni +3, saartel ja läänerannikul kuni +6 kraadini.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Rootsi lõunaosast edasi põhja-kirde suunas ja selle servas puhub Läänemere ümbruses väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal üle 15 m/s, saartel ja rannikul üle 20 m/s. Vahete-vahel sajab — öösel enam vihma, päeval põhiliselt lörtsi, saartel ka vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval saab madalrõhkkond lääne poolt täiendust ja katab Skandinaavia. Läänemere idarannikul tõusva õhurõhu foonil saju võimalus päevaks väheneb. Lõunakaare tuul on aga jätkuvalt väga tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel Lääne-Eestis 0 kuni +3, Kesk- ja Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi.