Täna pärastlõunal oli Kakumäe rannas veetemperatuur pelgalt üheksa kraadi. Õhutemperatuur aga 20 ja inimesi rannas peesitamas üle 300. Madala veetemperatuuri tõttu lehvis plaažil aga punane lipp.

Stroomi ja Pelgulinna randades mõõdeti täna pärastlõunal veetemperatuuriks aga 11 kraadi. Sooja oli 22 kraadi ja sooja nautis ligi 600 inimest.

Eesti kõige soojemad veekogud olid täna tartlaste rõõmuks Anne kanal ja Haapsalus asuv Vasikaholmi rand, kus mõõdeti veetemperatuuriks lausa 27 kraadi.

Riigi ilmateenistuse sünoptiku Taimi Paljaku sõnul on kuuma ilmaga samaaegselt esinev külm veetemperatuur nii Soome kui ka Pärnu lahe äärsetes randades tingitud idakaare tuulte tekitatud süvaveekerge nähtuse tõttu. Veetemperatuuri tõusu on oodata nädalavahetusel, mil alaneb veidi ka soojus ja saabuvad hoovihmad.

Paljaku sõnul tekib tugeva idatuule tõttu Soome ja Pärnu lahes pindmise soojema veekihi kandumine avamerele ja selle tagajärjel jaheda süvavee kõrgenemine rannikumeres ehk teisiti öelduna süvaveekerge või uhtvool.

(Foto: g4s.ee)