Jaanuaritorm 2015 Haapsalu
Kohe aasta esimestel päevadel "tervitas" torm kogu rannikuala üleujutustega. Haapsalu oli üks kohti sündmuste keskpunktis.
Loe edasi...
Eestit kimbutas aasta algus torm. Keset tormi Pirita rannas paistnud virmalised tõestasid, et maru võib olla ka väga ilus.
Loe edasi ...
18. märts on kalendri järgi talv. Seda hämmastavam, kui sel kuupäeval kerkivad Eestis temperatuurid 15 soojakraadini - 15,1 kraadi Tallinnas, 14,7 kraadi Narvas, 14,4 kraadi Pärnus, kõik tähistasid selle kuupäeva Eesti kliimamõõtmiste ajaloo rekordeid
Loe edasi ...
Rannailmast oli asi kaugel
Kui märtsikuine päike ja soojarekordid võeti kindlasti tervitustega vastu, siis suve alguspäeval avanenud vaatepilt Tallinna randades oli üsna troostitu - Pirital oli keskpäeval paks udu ning puhus külm tuul. Olukorra muutis veelgi masendavamaks paks vetikate kiht rannaliival.
Loe edasi ...
Kõva tuul tõi kaasa suure liivatormi Haljala kandis, mis jäi ka Delfi fotograafi kaamera ette.
Loe edasi ...

Juulis kostitas ilmataat Eestimaad korduvate tuulte ja äikesevihmadega. Paljudes maakondades andis Ilmateenistus välja antud esimese taseme hoiatus, mis tähendas, et ilm võis olla teatud olukordades ohtlik.
Loe edasi ...

"Tartumaal Saadjärve kandis sadas umbes kell 19.25 kuni 19.50 nii suuri raheteri, et autodele tulid väikesed mõlgid sisse ja mõnedele akendele mõrad," kirjutab video autor.
Loe edasi ...


Oktoobris võis taevasse vaadates taas horisondil näha helklemas virmalisi.


Tallinki laev Victoria
Detsembri algul Eestimaal möllanud torm tõstis rannikualadel ohtlikult veetaset ning tekitas ärevaid olukordi merel, lõhkudes Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva
kaks akent. Laev oli sunnitud Tallinna tagasi pöörduma.

Rannailm Tallinnas
Raske oleks mitte märgata, et detsembri ilm on olnud väga soe ja paljudele on sellega seoses lausa tänavune juuni meenunud. Juuni ja detsembri vaatlusandmeid võrreldes selgub, et see polegi tõest kaugel. Mõned jõulukuu päevad on jaanikuu päevadest isegi soojemad olnud.