Sisuliselt üle kogu Eesti oli hommikul antud esimese taseme hoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. "Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi," teatab ilmajaam.

Kella 16.00 ajal võis äikesekaardilt näha, et suur osa äikesepilvi olid Valgevenest ja Ukrainast jõudnud Läti piiri juurde, kuid ei liikunud mitte Eesti, vaid pigem Venemaa suunas.

Kella 16.07 ajal oli aga ilmateenistus muutnud prognoosi ja teatas, et äikeseoht on säilinud Jõgeva, Järva, Põlva, Pärnu, Rapla, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonnas.

Kella 16.19 ajal oli aga ilmateenistus muutnud veel prognoosi ja loobunud üle Eesti äikesehoiatusest.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt jõuab tänaseks Kesk-Euroopast Läänemere äärde madalrõhkkond ja toob kaasa rohke saju. Suureneva temperatuurikontrasti tõttu on ka äikest, mis võib Eesti lõuna- ja kaguosas äge olla. Öösel tugevneb kagutuul 5-11, rannikul puhanguti 14 m/s. Päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse ning ulatub puhanguti 15, saartel 22 m/s. Sooja öösel 12..16, päeval 17..22°C, Eesti idaservas võib 25°C ümbrusse tõusta.

Esmaspäeval kaugeneb madalrõhkkond põhja ja jõuab õhtuks juba Botnia lahe põhjatippu. Eestis madalrõhkkonna mõju väheneb, sajuhoogude võimalus on veel öö hakul. Edelatuul on väga tugev, alles hommikuks veidi nõrgeneb. Sooja on 10..15°C. Päeval tugevneb kõrgrõhkkond ja hoiab ilma enamasti kuiva. Edelatuul rahuneb. Sooja on 18..22°C.

Teisipäeva öösel ja ennelõunal on kõrgrõhkkonna mõju suurem ja saju võimalus väike. Hommikul jõuab Taani väinade kohale uus madalrõhkkond, mis suundub päeval üle Lõuna-Rootsi Läänemere äärde ning vihmapilved liiguvad Eesti poole. Tihedam sadu võib ainult Edela-Eestisse jõuda. Tuul pöördub kagusse ja muutub tuntavamaks. Sooja öösel 9..14, päeval 18..22°C ümber.

Kolmapäeval katab madalrõhkkond Eesti. Aeg-ajalt sajab vihma. Sajuhood võivad päeval laiguti tugevad olla ja tõenäoline on ka äike. Tuul pöördub päeval läänekaarde ja võib õhtul tugevneda. Sooja öösel 11..15, päeval 16..21°C.

Neljapäeval jääb Eesti madalrõhkkonna servaalale. Öösel on saju võimalus väiksem. Päeval on aga hoovihma tõenäosus taas suur. Läänekaare tuul on tugev. Sooja öösel 10..15, päeval 18..22°C.

Reedeks jääb madalrõhkkond Põhja-Euroopa kohale tiirlema. Kesk-Euroopa kohal aga tugevneb kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail võib meil kohati hoovihma sadada. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul. Sooja öösel 9..14, päeval 17..21°C.