Keskmine õhutemperatuur kogu kuu lõikes kujuneb normilähedaseks või veidi kõrgemaks (norm on 3,7 kuni 5,9 kraadi). Sademeid on normi piires, kohati vähem (norm 25 kuni 37 mm).

Aprilli alguses on ilm väga muutlik. Aktiivsed madalrõhkkonnad liiguvad Atlandilt üle Norra mere Skandinaaviasse ja nende serva mööda jõuab Läänemere äärde võrdlemisi sooja õhku.

8. aprilli paiku koondub madalrõhkkond Loode-Venemaa kohale ja selle serva mööda kandub loodevoolus külmem õhumass Eestisse ning vihmahoogude sekka tuleb sagedasti ka lörtsi ja lund. Teise kümnepäevaku algul jahedus püsib.

Kuu keskpaiku tugevneb Venemaa kohal kõrgrõhuala ja selle serva mööda jõuab lõunakaarest soojem õhumass. Kui kõrgrõhkkond kõrgetesse õhukihtidesse areneb ja väheliikuvaks jääb, siis on soojalaine püsivama iseloomuga. Tõenäoliselt aga üürikesi tagasilööke esineb, mil paariks-kolmeks päevaks ilm jahedamaks ja sajusemaks muutub.

Nädala prognoos:

Homme öösel on mõjusam kõrgrõhkkond, taevas on võrdlemisi selge ja ilm vaikne ning õhutemperatuur langeb 0 kuni -4 kraadini, meremõjuga rannikul jääb kraad-paar üle nulli. Päeval jõuab Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Skandinaavia ning tõstab Läänemerel ja Eesti rannikuvetes edelatuule puhanguti 15 m/s. Pilvemass aga veel ei jõua ja meie ilm on võrdlemisi päikeseline ning sajuta. Õhutemperatuur on 8 kuni 13, meretuulega rannikul 5 kraadi ümber.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkond jõulisemalt üle Läänemere, muudab ilma pilvisemaks. Päeval võib siin-seal vihma sadada, kuid tõenäoliselt on sadu nõrk. Tugev edelatuul päeva jooksul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 4, päeval 4 kuni 9, Kagu-Eestis kuni 11 kraadi.

Neljapäeval jääme madalrõhuvööndi mõjusfääri. Siin-seal sajab vihma, sekka võib ka lörtsi tulla, sest õhuvool pöördub loodesse ja saabuv õhumass on külmem. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Reede öö on kõrgrõhuharja mõjul karge ja sajuta ning rahulik. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, meremõjuga rannikul kuni 1 kraad. Päeval liigub Skandinaaviast uus madalrõhkkond Botnia lahele ja toob Läänemere äärde uuesti soojema õhumassi. Lisandub niiskust ning kohati sajab lörtsi ja vihma, õhtul võib sadu laialdasemaks muutuda. Tuul pöördub lõunakaarde ning tugevneb. Õhutemperatuur on 5 kuni 10 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja selle vahetus läheduses sajab meil vihma ja lörtsi, sadu võib ajuti tihe olla. Tuul pöördub edelast loodesse ning võib väga tugevaks paisuda. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 4, päeval 2 kuni 6 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserv ulatub üle Eesti. Vahete-vahel sajab lörtsi ja vihma. Loodetuul püsib õhtuni tugev. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 3, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Esmaspäeval jääb madalrõhkkond Venemaa kohal väheliikuvaks ja selle serva mööda jätkub põhjakaarest võrdlemisi külma õhumassi kandumine Eesti kohale. Sajuhood hõrenevad. Loodetuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 2, päeval 2 kuni 7 kraadi.