Pika vaatlusrea ööpäeva keskmise õhutemperatuuri järgi saabub kevad kuskil 26.-28. märtsi paiku, siis tõuseb keskmine üle nulli. Sel aastal võis märtsikuu keskmisi näite lugeda juba jaanuari viimases kolmandikus ja kuni tänase päevani välja. Talv proovib nüüd viimasel minutil oma kaduvat valitsusaega pikendada, sõnas ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Talvine ilmamuutus toimub Põhja-, hiljem Kesk-Venemaal püsiva madalrõhuala tagalas. Õhutemperatuuri numbrid selle aja rekordite lähedale ei küündi (20. märtsi rekord Tallinnas -26, 2, Tartus -29,6, Narvas -23,8, Pärnus -26,2). Kuid tuulega on ka -5 kraadi pärast pikalt püsinud suhtelist sooja raske taluda.

Küll aga tunnevad taas kokkukülmuvast jääst rõõmu kalamehed, seda eriti Peipsile lähedal. Uut merejääd need vähesed külmad juurde ei too, pigem võib tugev põhjakaare tuul veel viimsegi ka Pärnu lahel tükikesteks purustada.

Kuna olulist lume- ega lörtsisadu pole tulemas, on teeolud nädalavahetusel normaalsed ja miks siis mitte otsida suusa- või kelgulund kodust kaugemal. Talvine ilm võib kesta järgmise nädala teise poolde. Tõenäoliselt neljapäevast alates kujuneb ilm Atlandilt Norra rannikule saabuvat tsüklonite ja Kesk-Euroopas tugevneva kõrgrõhuala mõjul. Siis on õhutemperatuur öösel kergelt miinuses, päeval aga plusspoolel. Tuul pöördub läänekaarde.

Täna on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab lund, pärastlõunal jäävad sajuhood harvemaks. Puhub põhja- ja loodetuul 7-13, puhanguti 15, rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni +1. Teed on libedad!

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub loode- ja põhjatuul 4-10, öö hakul rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni -11, rannikul kohati -3 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub loode- ja põhjatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -4 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub loode- ja läänetuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni -11, kohati -14 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund. Puhub lõunakaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni -9 kraadi. Päeval tuleb pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi. Tuul pöördub kirdesse 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi.