Põhjarannikul tugevneb pärastlõunal kirdetuul puhanguti kuni 23 m/s. Vahete-vahel sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Püsib jäiteoht.

Pärnus puhub aga edela- ja läänetuul 13-18, puhanguti 25 m/s, pärastlõunal loodetuul 17-22, puhanguti 25-30 m/s. Laine kõrgus on 2,5-4 m.

Fotod ja video öisest Tallinnast: 


Pühapäeval liigub väga aktiivne tsüklon Eesti suunas, selle prognoositav liikumistee võib veel veidi muutuda ja vastavalt sellele ka tormituule tugevus erinevates piirkondades. Jätkame prognoosi täpsustamist.

Pühapäeva öösel liikus väga aktiivne tsüklon üle Ahvenamaa Eesti suunas. Päeval liigub tsüklon viimaste andmete kohaselt edasi ida-kagu suunas Peipsi poole. Sajab lörtsi, sekka vihma. Tuul pöördub lääne poolt alates järk-järgult loodesse ning puhangud ulatuvad 20, Saaremaal ja Liivi lahel ennelõunal 25-28 m/s. Põhjarannikul ja sisemaal on ennelõuna rahulik. Pärastlõunal tugevneb Lõuna-Eestis edela- ja läänetuul puhanguti 15-18 m/s, põhjarannikul pöördub kirdesse ja põhja, puhanguid on kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C, õhtul põhja poolt alates langeb.

Esmaspäeval eemaldub tsüklon Venemaale ja nõrgeneb kiiresti. Põhja poolt kandub meile külm õhumass. Öösel sajab siin-seal lund ja tuiskab, enne keskööd tuleb ka lörtsi. Põhja- ja loodetuule puhanguid on öö hakul 15, rannikul kuni 18 m/s, hommikuks nõrgeneb 4-9, rannikul 5-12 m/s. Päeval sajab mõnes kohas nõrka lund. Tuul vaibub. Õhutemperatuur langeb hommikuks -4..-9°C-ni ja jääb ka päeval nii madalaks.

Hea lugeja, saada ka sina pilte ja videosid ebatavalistest ilmaoludest ning tormioludest! Ootame materjali aadressile rahvahaal@delfi.ee