Jäädes täna antitsükloni lõunaserva, avaneb udukardin tasapisi, õhutemperatuur tõuseb ja mänglevad päikesekiired esitavad meile hilissuvise etenduse. Mõnel pool Eestis algab etendus juba hommikul, mõnel pool jääb udukardin suletuks aga kauemaks ja sinava taeva taustal särava tulekera nägemine võtab aega.

Nädalavahetusel sammub majesteetlikus suuruses kõrgrõhkkond edasi Venemaale ja selle mõjuvõim Eestile kuigi palju ei kahane. Öö vaikuses koovad nähtamatud käed taas udutekki, päeval suruvad päikesekiired end aga läbi niiskuse ja tõstavad õhutemperatuuri 15 kuni 20 kraadi piiresse.

Valitsevaks tuulesuunaks saab kagu ja selle hoog suureneb tasapisi. Tuule tugevnemist põhjustab Lääne-Euroopas laiuv madalrõhuala, mis üritab kõrgrõhkkonda troonilt lükata. Vastastikune vägikaikavedu süveneb uuel nädalal veelgi ja lisaks puhangulisele tuulele võivad meie taevavõlvile kerkida ka vihmapilved.

Tuulisem ilm ja niiskem õhk muudavad ööd soojemaks, päevane õhutemperatuur sõltub aga eelkõige pilvede hulgast ja sadude ulatusest. Pilvisema taeva korral kerkivad termomeetrinäidud 13 kuni 16 kraadi piiresse, kui päikesekiirtele rohkem ruumi jäetakse, soojeneb õhk 17 kuni 19 kraadini.

Ilmateenistuse nelja ööpäeva prognoos

Reede

Öösel: Vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Mitmel pool on udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 2 kuni 8, rannikul kohati kuni 12, maapinnal paiguti 0 kuni -2 kraadi.

Päeval: Vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ennelõunal on kohati udu. Puhub idakaare tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 15 kuni 20 kraadi.

Laupäev

Öösel: Vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Paiguti on udu. Puhub idakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 3 kuni 9, rannikul kohati kuni 14 kraadi.

Päeval: Vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 20 kraadi.

Pühapäev

Öösel: Vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur 5 kuni 10, rannikul kohati kuni 14 kraadi.

Päeval: Vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur 15 kuni 18 kraadi.

Esmaspäev

Öösel: Vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub kagutuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur 8 kuni 14 kraadi.

Päeval: Vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub kagutuul 4-10, õhtul saartel puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 15 kuni 18 kraadi.