Saartel ja rannikul puhub täna edelatuul 17-23 m/s, puhanguti 27-32 m/s. Sisemaal tugevneb edelatuul puhanguti 20 m/s. Õhtul pöördub tuul alates saartest läände ja loodesse ning püsib tormine ka laupäeva öösel.

Prognoositav veetase täna õhtuks 90-120 cm üle keskmise, Soome lahe idaosas kuni 140 cm, Pärnu lahes ja Liivi lahe idarannikul 150-160 cm üle keskmise.

Mereteadlase akadeemik Tarmo Soomere sõnul tuleb oodatav torm tugev, millega naljatada ei tohi, aga mere reaktsioon jääb nõrgemaks kui 2005. aastal.

Soomere rääkis Delfile, et seekord paistab torm jäävat alla 2005. aasta jaanuaritormile. Soomere sõnul ei kordu 2005. aasta uputus Pärnus juba ainuüksi sellepärast, et Läänemeres ei ole nii palju vett. Ta tõi võrdluseks, et 2005. aastal oli Läänemeres nii palju vett, et keskmine veetase oli juba enne tormi algust 80 sentimeetrit üle pikaajalise keskmise.

Praegu on merevee tase enne tormi algust umbes 20-30 sentimeetrit üle pikaajalise keskmise ehk ligi 60 cm vähem kui kümme aastat tagasi.

"Esiteks on Läänemeres vett vähem, teiseks on tuul nõrgem ja kolmandaks on tormi raskuskese Lõuna-Läänemerel," loetles ta põhjusi, miks Pärnu inimesed võivad olla päris rahulikud. "Kui midagi väga imelikku ei juhtu, siis ei tule vesi isegi mitte rannaparki."