Ilmajaama teatel eemaldub laupäeval madalrõhulohk ida-kagu suunas ja Skandinaaviast laieneb kõrgrõhkkond üle Läänemere ning põhjakaarest kandub meile külm arktiline õhumass. Öö hakul sajab lörtsi, sekka ka vihma, pärast keskööd läheb sadu üle lumeks. Sadu on tihedam Edela- ja Lõuna-Eestis, nõrgem Kesk-Eestis ning põhjapoolsetes maakondades on saju tõenäosus kõige väiksem. Põhja- ja kirdetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul -2..+2, hommikuks langeb kõikjal alla 0°C, päeval on -2..+2°C. Õhtuks taevas selgineb, tuul hakkab nõrgenema ja temperatuur langeb kiiresti.

Pühapäeval liigub Skandinaavia kohal külmas arktilises õhumassis tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere kohale. Ilm on enamasti sajuta. Öö on võrdlemisi nõrga tuule ja selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -4..-10°C-ni.

Päeval suureneb Skandinaaviast madalrõhkkonna surve ning kõrgrõhkkond eemaldub lõuna poole. Ilm on sajuta, aga lisandub pilvi. Õhtul võib Loode-Eestis ka lund sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0..-3°C.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkonna kaguserv Läänemere äärde. Sajab lund ja lörtsi, õhtul Lääne-Eestis ka vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, Ida- ja Lõuna-Eestis võib veel alla -5°C langeda, päeval tõuseb +1..+4°C-ni.

Hea lugeja, saada foto või video kevadisest lumest enda kodukohas! OOtame materjali aadressile rahvahaal@delfi.ee