Eelolev öö möödub kõrgrõhkkonna mõjul selge ja kuivana. Ida- ja kagutuul tugevneb hommikul 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C. Homme päeval läheneb Läänemere lõunavete kohalt madalrõhulohk. Ennelõunal on veel pilvi hõredalt ja ilm sajuta. Pärastlõunal alates saartest pilvisus tiheneb ning Saaremaal ja Liivi lahel hakkab vihma sadama, õhtul levivad sajupilved edasi Hiiumaale ja mandri lääneserva. Puhub tugev kagu- ja idatuul, puhanguid on 12, rannikul 15, Läänemerel 17 m/s, õhtul nõrgeneb ja pöördub saartel edelasse. Õhutemperatuur on 20..23°C, saarte rannikul kuni 14°C.

Neljapäeva öösel liigub madalrõhulohk ühes vihmasadudega Mandri-Eesti kohale, samal ajal saartel saab sadu läbi. Tuul vaibub ja pöördub järk-järgult läänekaarde. Õhutemperatuur on 8..11, Virumaal kuni 14°C. Päeva jooksul eemaldub madalrõhulohk Peipsi ümbrusse taha. Sajab hoovihma, on äikese võimalus. Tuul on muutliku suunaga ja enamasti nõrk, äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur tõuseb 20°C ümbrusse, sajuhoogude all ja meremõjuga rannikul jääb alla 15°C.

Reede öösel madalrõhuvöönd nõrgeneb. Öösel on sajuhooge harva, päeval arenevatest rünksajupilvedest on vihmahooge laialdasemalt, pole välistatud ka äike. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 15..20°C.

Laupäeva öö on nõrgeneva kõrgrõhuvälja mõjul suurema sajuta ja rahulik. Päeval läheneb Läänemerelt uus madalrõhkkond ja selle eel pöördub tuul idakaarde ning veidi tugevneb. Tõenäoliselt liigub madalrõhkkond Läti poole, aga selle lähedusest tingitult muutuvad meil tingimused rünksajupilvede arenguks soodsaks. Enam on sajuhooge Eesti edela- ja lõunaosas, aga välistatud pole üksikud hoovihmad ka põhja pool, on võimalik äike. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 20..23°C, jahedam on meremõjuga rannikul.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle järel kujuneb Eesti kohale nõrk kõrgrõhuväli. Öö on sajuta, päev kohatiste vihmahoogudega, on äikese võimalus. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 18..22°C, jahedam on meremõjuga rannikul.

Esmaspäevaks jääb kõrgrõhuväli Eesti kohale. Öö on selgem ja sajuta, päeval areneb rünksajupilvi ja kohati sajab hoovihma. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 17..21, idapoolsetes maakondades kuni 23°C.

Teisipäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle Läänemere ja toob vihma. Lõunakaare tuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 10..14, päeval 14..18°C ja kuhu sadu veel ei jõua, võib tõusta paar kraadi kõrgemale.