Reede öösel on tugevam kõrgrõhuharja mõju ja ilm suurema sajuta ning rahulik. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -3..-8, Kesk-Eestis -10°C ümbruses, Ida-Eestis võib selgema taeva all kuni -15°C-ni langeda, pärast keskööd hakkab õhutemperatuur tõusma.

Põhja-Skandinaaviasse jõuab aktiivne madalrõhkkond ja liigub päeva jooksul edasi itta. Üle Eesti liikuv madalrõhulohk toob lund ja lörtsi, pole välistatud ka vihm. Jäiteoht on suur. Tuul tugevneb, hommikul puhub valdavalt edelast, päeval pöördub läände ja loodesse, ulatub sisemaal 12, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -2..+2°C-ni.

Laupäeva öö hakul sajab eemalduva madalrõhkkonna järel veel Kagu-Eestis lund ja lörtsi, seejärel tugevneb kõrgrõhuharja mõju ning saju võimalus on väiksem. Tuul lühiajaliselt nõrgeneb. Hommikuks jõuab Põhja-Skandinaaviasse juba uus madalrõhkkond ja selle lohk laieneb Läänemere äärde. Lisandub niiskust ja toob meile lund ja lörtsi, rannikule lühiajaliselt ka vihma. Taas on jäiteoht. Lääne- ja edelatuul taas tugevneb. Õhutemperatuur öösel 0..-5, päeval -1..+2°C.

Pühapäeval liigub aktiivne madalrõhkkond edasi Barentsi merele, selle servas tekib Soome kohale uus osatsüklon. Tõenäoliselt suundub osatsüklon edasi üle Laadoga Peipsi taha ja selle lääneserv katab Eesti. Sajab hooti lund ja tuiskab. Puhub väga tugev loodetuul. Õhutemperatuur on 0..-4, öösel võib kohati alla -5°C langeda.

Esmaspäeva öö hakul sajab eemalduva madalrõhkkonna järel veel lund. Tuul tasapisi nõrgeneb. Pärast keskööd tugevneb väikese kõrgrõhuharja mõju ja mõne tunni vältel on ilm sajuta. Kiires loodevoolus läheneb aga Skandinaaviast uus madalrõhulohk, toob niiskemat ja soojemat õhku ning võib taas saju tuua. Õhuvoolu kiirus võib muutuda ja ühes sellega ka sajupilvede liikumine ning seetõttu eelpoolnimetatud sajusem ajavahemik nihkuda. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on -3..-8, kohati langeb alla -10°C, päeval -1..-6°C.

Prognoos teisipäevaks on väga vastuoluline. Kui järgmine aktiivne madalrõhkkond liigub kiiresti Teravmägede ja Skandinaavia põhjatipu vahele ja selle lõunaserv laieneb Läänemere äärde, siis toob see meile lörtsi, edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul Lääne-Eestis -2..-8, Ida-Eestis -9..-14, pärast keskööd tõuseb ning päeval on -3..+3°C piires. Kui tsükloni liikumine aeglustub, siis on meie ilm öösel suurema sajuta, rahulikum ja krõbedama külmaga ning alles päeval jõuab sadu ja soojem õhumass ühes jäiteohuga.

Kolmapäeval katab Eestit madalrõhkkonna võrdlemisi soe lõunaserv. Mõnes kohas sajab lörtsi. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval -1..+3°C.