Tänaseks on tormitsüklon nimega Kamil Eesti maha jätnud ja ka ise hääbumas kaugel 80-ndail laiustel Franz Josephi maa kohal. Ajutiselt saab võimaluse Poola kohal paiknev kõrgrõhuala. Selle vahetab pühapäeval välja järgmine tormitsüklon nimega Lothar. Samanimeline tsüklon põhjustas 1999. aasta kuulsa jõulutormi, meenutab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Imelik on ka see, et tavaliselt rahumeelse ilmaga kevad on asendunud sügisenäoliste tsüklonitega. Õnneks on kevadel õhuniiskust vähe ja seepärast jäävad pimedad hetked tsükloni madalate pilvede all üürikeseks ja päikest jagub küllaga. Sooja aga on vähevõitu eriti öösel ja ööpäeva keskmine kõigub normi lähedal.

Reede ja laupäev on suhteliselt rahulikud ja laupäeval võivad isegi väikesed alused vee peale minna. Laupäeva öö, kui valitseb tuulevaikne ja selge taevaga ilm, on jälle madalates kohtades maapinnal öökülmaoht. Päev selle järel on meeldiv - päikeseküllane ja tänavuse kevade kohta soe, sisemaal 19-21 kraadi piires.

Pühapäevaks on tsüklon Lothar tõenäoliselt Skandinaavial taltsaks muutunud, võib-olla koguni kaheks osatsükloniks jagunenud ning meie merele ja maale ehk nii palju kahju ei tee kui eelkäija. Tsükloniga kaasatoodud soe ületab Eesti öötundidel ja päeval on külm front koos üksikute hoovihmadega juba Peipsi taga. Edela- ja läänetuul võib tugev olla ka esmaspäeval, mil tsükloni tagalas pealetungil jahe õhk.

Külm õhk ahistab meid võimaliku öökülmaga vastu teisipäeva ja isegi kolmapäeva, sest siis on õhuvool ajutiselt loode suunalt ja Skandinaaviale kogunenud jahedus otse meile teel. Võib-olla muutub ilm leebemaks neljapäeval, kuid vara selles kindel olla.

See-eest Lääne-Euroopa vaevleb suvekuumuses, eriti kuum oli sel neljapäeval Biskaia lahe ääres, kus oli kuuma 31-37 kraadi. Kuuma jagub järgmisteks päevadeks nii Hispaaniasse kui Portugali, Vahemere ja Musta mere äärde.

Millal see soe meile liikuma pääseb? Tuleb tõenäoliselt pööripäev ära oodata.