Ilmateenistuse kaart lubab veel järeldada, et kui Jõgevamaal ning Ida-Virumaal peab jätkuvalt olema väga ettevaatlik, siis Lääne-Eestis saab tänu vihmale hingata pisut rahulikumalt. See aga ei tähenda, et maksaks metsa lõkkeid tegema tormata.

Päästeamet vahendab, et alates homsest, 23. juunist, jääb suure tuleohuga aeg kehtima Jõgeva ja Ida-Virumaal, mujal jääb kehtima tuleohtlik aeg. See tähendab, et kui suure tuleohuga aeg tõi eelkõige kaasa lisapiirangud metsas- ja maastikul liikumisel, st keelatud oli metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, siis tuleohtlikul ajal võib teha tuld selleks ettenähtud kohas.

Päästeameti ohutusjärelvalve osakonna juhataja Tagne Tähe sõnul lähtuti suure tuleohuga aja lõpetamisel muutunud ilmastikuoludest. "Tänu viimaste päevade vihmasadudele on suures osas Eestis suur tuleoht langenud ning seetõttu jäävad ainsateks tuleohuga piirkondadeks Eestis Jõgevamaa ning Ida-Virumaa," sõnas Tähe. Hoolimata olukorra muutusest tuletab Tähe meelde, et oluline on teha oma jaanilõket ohutult, pidades silmas tuleohutusnõudeid. "Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale ning lõket tohib teha vaid vaikse tuulega, kui tuul on aga liialt tugev, nagu näiteks täna, oleks mõistlik kaaluda, kas lõket üldse teha," lõpetas Tähe.

Kaardil on kõige väiksemat tuleohtu kujutav värv sinine, kõige ohtlikumat olukorda kirjeldab punane värv.

Seis eile hommikul, 21. juunil:

Tuleohutuse seis täna hommikul, 22. juunil:

Päästeamet tuletab meelde, milliseid tuleohutusnõudeid lõkke tegemisel meeles pidada:

  • Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale ning käepärast tuleb hoida esmased kustutusvahendid;
  • Lõket tohib teha vaid nõrga tuulega - kuni 5 m/s;
  • Lahtist tuld ei tohi jätta järelvalveta, lõkkel tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutada veega või summutada liivaga;
  • Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti.