Ööl vastu reedel, mil kaitseväelased veel paraadiks harjutavad, tuleb Tallinnas 8-9 külmakraadi. Sama palju külma võib olla ka hommikuse lipuheiskamise ajal. Keskpäevaks, mil Vabaduse väljakul paraad algab, tõuseb õhutemperatuur -3 kraadini. Pärastlõunaks on külma alles üks kraad.

Ilm on muutliku pilvisusega, mis tähendab, et öösel on taevas kohati päris selge, aga päeval kogunevad vahepeal tihedamad pilved, millest võib ka lumehooge tulla, ning kohati on taevas selgem ja paistab ehk ka päikest. Tõenäosus, et vahepeal sajab nõrka lund, on umbes 50 protsenti. Lumesadu on võimalik just Eesti põhjaservas ja ka lõuna pool, riigi keskosa jääb aga sajuta.

Täna hakkab Eestis prognoosi järgi lund sadama, kuid hilisõhtul muutub see lörtsiks ja sekka võib kergelt ka vihma tulla. Homme pärastlõunal on samuti lumehooge oodata, nii et suure tõenäosusega on 24. veebruaril maa valge ja seda kogu Eestis, kuigi lumekiht ei tarvitse väga paks olla.

Kes aga kujutab nüüd ette muhedat talvepäeva, võib eksida, sest tänastel andmetel on reede üsna tuuline ja seda just Põhja-Eestis. Varahommikul on üpriski rahulik, kuid päeva peale läheb lääne- ja loodetuul tugevamaks ning puhub iiliti 15-16 m/s. See võib ka külmatunde suuremaks muuta.

Eelmisel aastal oli temperatuur paraadi ajal napilt aga kindlalt plusspoolel ja maa must. Tänavu on oodata valget maad ja külma tuulist ilma.