Ilm läheb vene meteoroloogide arvates külmaks juba ülehomme, pühapäeval. Ühe ja kahe miinuskraadi vahel kõikumine saab aga lõpu tuleval reedel, kui Gismeteo teatel on juba kobe talveilm: viis kraadi külma!

Gismeteo.ru pole mitte mõni nurgatagune ilmaportaal või sea põrna pealt ennustamise töökoda, sealseid ennustusi võib võtta igati tõsiselt. Sellest hoolimata ei toeta teised levinumad ilmaennustajad venelaste pakasekuulutust – näiteks Accuweather pakub 8. detsembriks hoopis kolme kraadi sooja ja 12 kuupäevaks, kui venelased näevad ette 20 kraadi pakast, hoopis tagasihoidlikku miinus nelja kraadi.

Kolmas respektaabel ilmaportaal Yr.no jääb oma ennustustes kahe äärmuse vahele, lubades siiski, et näiteks esimesel detsembril on Tartu kandis ilus talvepäev, külma üheksa kraadi. Nende ennustus venelaste pakasepäevani veel välja ei ulatu.
Põhja-Eestis on kõigi portaalide hinnangul detsembrialguse ilm mõneti pehmem, pakast ei lubata. Eesti ilmateenistus pole detsembri kohta veel prognoosi koostanud.