Veebruari keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires ehk jääb -6 ja -1,8 kraadi vahele. Sademeid on samuti normi piires — 25 kuni 43 mm.

Veebruarikuu esimestel päevadel jääb Läänemere kohale nõrgenev madalrõhkkond. Mõnes kohas sajab lund, kuid tõenäoliselt on sajuhulk väike. Õhutemperatuur on veidi alla 0 kraadi. Homsest, 3. veebruarist algab Skandinaavia kohal külma kõrgrõhkkonna tugevnemine ja järgnevaks paariks päevaks laieneb selle serv Eestini. Kahe rõhuala piirimail tõuseb ida- ja kirdetuul väga tugevaks. Õhutemperatuur langeb kuni -10 kraadini ning ilm on väga kõle. Lund sajab peamiselt rannikualadel. Kõrgrõhkkonna mõju võib kuu esimese kolmandiku lõpuni ülekaalu jääda.

Kuu teise kolmandiku alguses suureneb lääne poolt uuesti madalrõhkkondade surve. On oodata tugevat lõunakaare tuult ja sadusid nii lume kui lörtsi, Lääne-Eestis ka vihmana. Lühiajalise sula järel peaks ilm uuesti külmenema ja tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul saju võimalus vähenema.

Küünlakuu viimane kolmandik tuleb muutliku ilmaga, sest tõenäoliselt jõuavad Läänemere äärde uuesti madalrõhkkonnad. Lumesadu ja tuisk vahelduvad sulailmadega.

Ilm läheb lähipäevil külmemaks

Laupäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja taandub Läänemere lõunavete poole ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kohati sajab kerget lund. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub idakaarde ja tugevneb õhtul põhjarannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, selgimiste korral langeb -5 kraadi ümbrusse, saarte rannikul on kuni +1, päeval -2 kuni +1 kraadi. Pärastlõunal hakkab õhutemperatuur alates Kirde-Eestist langema ja õhtuks on temperatuur kõikjal alla 0 kraadi.

Pühapäeval tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond, Venemaale jõuab lõuna poolt aktiivne madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail paisub kirdetuul tugevaks, sisemaal puhanguti 12, rannikul 15, päeval kuni 18 m/s. Üle Eesti libisevatest lumepilvedest sajab kohati kerget lund, kuid Hiiumaa ja ka mandri põhjarannikul tuleb lahe kohal lisanduva pilvemassi tõttu tihedama sajuga arvestada. Õhutemperatuur on -4 kuni -8, Eesti ida- ja lõunaosas võib -10 kraadi ümbrusse langeda.

Esmaspäeval kahe rõhuala vastasseis püsib ja kirdetuul on jätkuvalt tugev. Kohati sajab lund, päeval on lumehoogusid enam Ida-Eestis. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi.

Teisipäeval kaldub nõrgeneva madalrõhkkonna serv Eesti kohale. Siin-seal sajab kerget lund. Öösel puhub veel võrdlemisi tugev kirdetuul, päeval nõrgeneb ja puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi, sisemaal võib selgineva taeva all öösel -13 kraadini langeda.

Kolmapäeval jääme hääbuva madalrõhkkonna mõjusfääri. Vahete-vahel sajab kerget lund. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -8 kuni -12, sisemaal võib -15 kraadi lähedale langeda, päeval -5 kuni -10 kraadi.

Neljapäeval jääb Läänemere kohale nõrk madalrõhuvöönd ja selle servas sajab siin-seal lund. Tuul püsib nõrgana. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, sisemaal selgema taeva all võib -15 kraadi ümbrusse langeda, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Reedel (9.02.) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja suuremat sadu ei tule. Tuul puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel -9 kuni -14, sisemaal võib alla -15 kraadini langeda, päeval -5 kuni -10 kraadi.