Homme tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta, päeval võib mandril kohati üksik pilverünk vihmahoo anda. Ilm on tuuline, Hiiumaal ja põhjarannikul on edela- ja läänetuule puhanguid 15 m/s, õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, maapinna lähedal langeb kohati 0°C lähedale, päeval 12..15, meretuulega rannikul on jahedam.

Pühapäeval jääb Eesti Venemaale eemalduva kõrgrõhkkonna ja lääne poolt läheneva madalrõhkkonna piirimaile. Öö on enamasti sajuta. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on +1..+6, madalamates kohtades võib kohati -1°C-ni langeda. Päeval suureneb kohatiste vihmahoogude tõenäosus. Õhtuks jõuab Lääne-Eestisse tihedama sajuala serv. Lõuna- ja kagutuul muutub Lääne-Eestis tuntavamaks. Lisandub soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 15..19°C-ni, meretuulega rannikul tõuseb vaid veidi üle 10°C.

Esmaspäeval liigub madalrõhulohk Soome ja selle servas sajab öösel ja hommikul vihma, päeva peale õhurõhk tõuseb ja on kohatiste sajuhoogude võimalus. Tuul pöördub uuesti läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 10..16°C.

Teisipäeval ulatub Eesti kohale kõrgrõhkkonna loodeserv. Samal ajal jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond, muudab õhurõhuvälja pingelisemaks, edelatuul on puhanguti tugev. Saju tõenäosus on öösel kuni 25%, päeval suureneb 50%, kohati kuni 75%-ni. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 10..15, Lõuna-Eestis võib tõusta kuni 17°C-ni.

Kolmapäeva öösel on tugevam kõrgrõhkkonna mõju ja ilm suurema sajuta ning rahulikum. Õhutemperatuur on 3..9°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Meil on esialgu kohatisi hoogvihmasid, õhtul aga võib jõuda tihedam sadu. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb. Kesk-Euroopast lisandub sooja ja õhutemperatuur tõuseb 15..20°C-ni, saarte rannikul on jahedam.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja selle lõunaserva mööda kandub vihmapilvedest ümbritsetud madalrõhulohk üle Eesti. Tuul pöördub lõunast edelasse ja läände ning on tugev. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 10..15°C.

Reede on kõrgrõhuharja mõjul enamasti sajuta. Õhtuks võib aga Läänemerele juba uus madalrõhkkond jõuda ning selle sadu Eesti lõuna- ja edelaosa katta. Tuul puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 12..18°C.