Ilmateenistuse sünoptik rääkis Delfile, et lähinädalaks pärast homset enam 17-18-kraadist sooja loota ei ole, edasise osas tuleb aga leppida kevadilma ettearvamatusega.

Homme võib jaheduse saabudes mõnel pool juba ka korralikumalt vihma sadada, äike on kõige tõenäolisem seal, kus kõige soojemaks jõuab minna - Kagu-Eestis.

Homme on kõrgrõhkkond sunnitud Venemaale taanduma, sest Skandinaaviast läheneb madalrõhkkond. Öösel võib vaid üksikutes kohtades veidi vihma sadada. Kagutuul tugevneb hommikuks 5-9, saartel puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on +2..+6°C.

Päeval jõuab madalrõhulohk üle Läänemere ja sajuala liigub ennelõunal Lääne-Eestisse ja õhtul Peipsi äärde. Tuul pöördub lääne poolt alates kagust edelasse ning on tugev, puhanguid 15, saarte rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul 7..10, sisemaal 12..17°C-ni.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub ja lõuna poolt tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail sajab mõnel pool hoovihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +2..+6, päeval tõuseb meretuulega rannikul kuni 7, sisemaal 10..14°C-ni.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on öö peamiselt sajuta. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhuvöönd ja vihma võimalus on eelkõige Pärnu-Narva joonest ida pool. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +1.+5, päeval meretuulega rannikul kuni 6, sisemaal 8..12°C.

Laupäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna mõjul võrdlemisi vaikne ja enamasti sajuta. Õhutemperatuur langeb selgema taeva korral -3..+2°C-ni. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond. Tänastel andmetel riivab selle sadu vaid Lõuna-Eestit. Puhub idakaare tuul. Õhutemperatuur tõuseb sisemaal 10..13, meretuulega rannikul vaid 6°C-ni.

Pühapäeval ja esmaspäeval tugevneb Skandinaavia lõunaosa ja Läänemere kohal kõrgrõhkkond. Samal ajal liigub Karpaatide piirkonnast madalrõhkkond põhja poole. Kui kõrgrõhkkond ülekaalu saavutab, siis meie ilm on sajuta ja selgema taevaga. Kui madalrõhkkond suudab otse põhja liikuda, siis kandub paks pilvemass ühes vihmaga ka Eesti kohale. Järgnevate päevade prognoosarvutustest selgub, kumb protsessidest jõulisemaks osutub ning vastavalt sellele kujuneb ka tuule- ja temperatuuriväli.

Teisipäevane prognoospilt on ühtlasem - kõrgrõhkkond saavutab ülekaalu. Ilm on enamasti sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval rannikualadel kuni +6, sisemaal 10..13°C.