Lähipäevade soojem päev tuleb reede, mil Ilmateenistus lubab paiguti koguni 29 soojakraadi. Ilusast ilmast tasub võtta kõik, mis võtta annab, kuna juba nädalavahetusest tulevad taas peale vihmased ilmad. Laupäeval tõuseb hoovihma tõenäosus 50%ni, võimalik on ka äike. Pühapäevaks ilmad küll lühiajaliselt selginevad, uuest nädalast tulevad aga taas sombusemad ilmad, esmaspäevaks lubatakse ka äikest.

Neljapäeval on pilvi vähe. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s. Sooja on öösel 7 kuni 12°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse liikunud soe õhumass Eestisse ja õhutemperatuur tõuseb 20 kuni 26°C-ni, vaid meretuulega rannikul jääb napilt alla 20°C.

Reede on selge sajuta ilm. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16, päeval 24 kuni 29, meretuulega rannikul veidi madalam.

Laupäeval võib Valgel merel oleva madalrõhuala serv õõnestada kõrgrõhuala mõju Kirde-Eestis ja seal suureneb hoovihmavõimalus 50%-ni, välistatud pole äike. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 12 kuni 16, päeval 23 kuni 28, tuulele avatud rannikul veidi jahedam.

Pühapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Päeva jooksul laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle mere. Õhtupoolikul suureneb kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 20 kuni 25°C, kohati paar-kolm kraadi enam.

Esmaspäeval möödub Eestist põhja poolt madalrõhkkond ja päeval jõuavad vihmapilved ka meile, äikese võimalus on suur. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul, päeval tugevneb edelatuul. Sooja on öösel 12 kuni 17°, päeval 18 kuni 25, Lõuna-Eestis kuni 28°C.

Teisipäeval madalrõhuala mõju nõrgeneb ja uuesti suureneb lõuna pool asuva kõrgrõhkkonna mõju. Öö on veel sajune, eriti Ida-Eestis, kuid päev tõotab tulla sajuta. Puhub üpris tugev edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 13 kuni 17, päeval 18 kuni 24°C.

Kolmapäeval jääme nõrka kõrgrõhuvööndisse, mida Läänemere lõunaosa kohalt õõnestab madalrõhulohk. Öö on sajuta, kuid päeval suureneb lääne poolt alates sajuvõimalus 60-80%-ni. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Sooja on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 24°C.