Tsüklonid on ka jätkuvalt elevil ning Põhja-Euroopat nagu sügisel või talvel üksteise järel külastamas. Suurem osa Lääne- ja Kesk-Euroopast on sellises olukorras parimas kevadilmas. Prantsusmaal oli eile soojas kõrgrõhuala lääneservas õhutemperatuur pea kõikjal üle 20 kraadi.

Sel nädalavahetusel kannavad läänetsüklonid veidike sooja ka Läänemeremaile ja juba mitu päeva on arvutuste järgi laupäev see meelisilmaga. Enne veel tuleb tuuline, kuid suhteliselt soe reede üle elada.

Järjekorras juba kolmas tsüklon liigub üle Põhja-Skandinaavia, igal päeval oma tsüklon. Vihmapilved jäävad kaugemale põhja, kuid lääne- ja edelatuule koridor on valla, sest lõunapoolne kevadine kõrgrõhuala ei mõtle ka sugugi alla anda.

Laupäeval süveneb Islandi lähedal nii vägev tsüklon, et see sunnib kõrgrõhuala ida poole nihkuma. See ongi siis õnnelik hetk, kui meilgi keerab kõrgrõhuala loodeservas tuule lõunakaarde ja soojem õhk Kesk-Euroopast ongi kohal. Prantsusmaa kevadet oleks palju oodata, aga 15 kuni 16 soojakraadi on ju suurepärane, kui tuul ka rahu annab.

Pühapäeval satume taas Atlandi jahedama ja niiske ilma meelevalda. Tormitsüklon küll hääbub Islandi lähedal, aga selle lohus pühapäeva öösel tekkiv osatsüklon toob päevaks Läänemerele sajuse ja võib-olla lausa tormi-ilma. Vähe sellest, üsna suure tõenäosusega järgneb esmaspäeval veel üks osatsüklon, mis võib madala õhutemperatuuri foonil nii vihma kui lörtsi pakkuda ja ikka tugeva läänekaare tuulega. Ka teisipäev on veel tuuline ja jahe.

Kolmapäeval-neljapäeval on vist jälle õnne Lääne-ja Kesk-Euroopas taas tekkinud kevadise kõrgrõhuala võludest osa saada. Seegi hetk ei jää püsima ning juba enne kuu viimast kolmandikku võib ühe Põhja-Skandinaavial eriti vägevaks kujuneva tsükloni tagalas arktiline külmalaine kohale tulla. Aga milline aprill pole heitlik, ei midagi erilist.

Täna päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, pärastlõunal saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 14, rannikul paiguti kaheksa kraadi.

Laupäeva öösel on Selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub läänekaare tuul 4-9 m/s, öö hakul saartel ja põhjarannikul edelatuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi.

Homme päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4-9 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 15, rannikul kohati 8 kraadi.

Pühapäeva öösel on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 3-7 m/s. Hommikuks pilvisus tiheneb ning mitmel pool hakkab vihma sadama. Edelatuul tugevneb järk-järgult. Õhutemperatuur on 3 kuni 8, Ida-Eestis kohati 0 kraadi. Pühapäeva ennelõunal on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Pärastlõunal taevas selgineb ja sadu lakkab. Puhub edelatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 20 m/s. Õhtul tuul veidi nõrgneb. Õhutemperatuur on 7 kuni 13 kraadi.