Nii mõnigi, kelle pilk praegu Eestis aksnast välja eksib, näeb, kuidas juba praegu lund taevast aina juurde tuleb. Sellised ilmad püsivad veel vähemalt terve nädala kuni jõululaupäevani järmisel esmaspäeval.

Külma tuleb kogu nädala jooksul umbes 0 ja -10 kraadi vahel. Ka lund tuleb pidevalt jurude, nii et isegi kui vahepeal lühikeseks ajaks siin ja seal ilm veidi sulale läheb, maa sellest mustaks ei jää.

Jõululaupäeval tuleb lund, aga kas sadu piirdub vaid kerge lumega või muutub õhtul tihedaks, veel teada pole. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9, kohati võib alla -10 langeda, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Ka 25. ja 26. detsembril on ilm talvine. Põhja-Eestis valitsevad külmakraadid ja tõenäoliselt on seis samasugune ka Lõuna-Eestis. Külma tuleb öösel -5 kun -8 kraadi, mõnes üksikus kohas kuni -10 kraadi. Päeval jäävad tempreatuurid -4 kuni -6 kraadi juurde, meretuulega rannikul võib tulla ka umbes -2 kraadi.

Ühe ettearvamatu tsükloni tõttu võib siiski juhtuda, et 25. detsembril tõuseb temperatuur Lõuna-Eestis mõne kraadi ulatuses plusspoolele. Lume pärast siiski muretsema ei pea, sest selleks ajaks on seda tulnud juba nii palju, et mustaks maa ei jää.

Kui juhtub, et lõuna poolt sulailma toov tsüklon läheb üle Läti ja Leedu ilma Eestisse ulatumata, on tõenäoline, et ka vana aasta õhtu on sama talvine kui jõulud.