Ilmateenistus prognoosib teisipäeva, 23. detsembri päevaks Eestisse sadu, mis mandrile jõuab enamasti lörtsi ja lumena, saartele ja Edela-Eestisse toob ka vihma. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis -2 kuni +2 kraadini, idapoolsetes maakondades jääb -2 kuni -5 kraadini.

Kolmapäevaks ehk jõululaupäevaks peaks liikuma madalrõhkkond Botnia lahelt üle Eesti kagusse. Ilmateenistuse prognoosi järgi tuleb sadu Tallinn-Tartu joonest ida pool tõenäoliselt lumena, lääne ja lõuna pool aga lörtsina, võib ka vihma sadada. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel Lääne- ja Lõuna-Eestis -2 kuni +2, Kesk- ja Ida-Eestis -2 kuni -7 kraadi.

Ilmateenistus lisab, et madalrõhkkonna trajektoori väike muutus põhja poole muudab laialdasemalt ilma pehmemaks, lõuna poole kaldumisel aga on jõululaupäev kargem üle Eesti.

Valgeteks jõuludeks annavad uut lootust ka välismaiseid tuntumad ilmaportaalid. Eriti positiivne on ses suhtes Weather Undergroundi prognoos, mis ennustab nii 23. kui ka 24. detsembriks Tallinna ja Tartusse lumesadu ning külmakraade vahemikus -3 kuni -7 kraadi.

Ka Venemaa ilmaportaal Gismeteo "toidab" lumefännide lootust, prognoosides 23. ja 24. detsembriks nii Tallinna kui ka Tartusse päevast temperatuuri -2 kuni -4 kraadi. Tallinna ennustatakse teisipäevaks ja kolmapäeva ööseks ka kerget lumesadu, Tartusse sama mõlemaks päevaks.

Norra ilmaportaal YR, mis veel mõned päevad tagasi prognoosis Tallinna jõululaupäevaks 6 soojakraadi, on samuti oma ennustust kohendanud. Pealinna prognoositakse näiteks esmaspäevaks lumesadu ja -1 kraadi, teisipäevaks kerget lumesadu ja -3 kraadi, kolmapäevaks sademeteta ilma ja -3 kraadi. Tartu kohta käiv prognoos pärast sajust esmaspäeva enam lund ei paku, ent kergeid külmakraade nii teisipäevaks kui ka kolmapäevaks küll.