Riigi ilmateenistuse sünoptik rääkis Delfile, et alates täna lõunast kuni homme hommikuni sajab sisemaal maha arvestuslikult 13 kuni 37 mm vihmavett. Ette võib seega kujutada, kuidas 12 tunni jooksul visatakse ühe ruutmeetri kohta maha kolm ämbritäit vett. See kogus läheneb juba tugevale vihmahoiatusele. Nõnda sajab täna terve päeva ja vahepeal väga tugevalt.

"Kas ta nüüd uputab või mitte, see sõltub natuke kohast – kuidas drenaažid töötavad, kas on madalamad või kõrgemad kohad, palju varem on vihma sadanud," osutas sünoptik, kes nentis, et mõnel pool tuleb kindlasti mingil määral uputustega arvestada. Oluline on ka see, kas suur kogus vihmavett sajab maha pika või lühikese aja jooksul, kuivõrd uputused tekivad üldiselt ikkagi siis, kui suur kogus vett tuleb maha korraga.

Täna on õhtu poole tugevat vihmasadu oodata näiteks Kagu-Eestis. Sünoptik lisas, et ka homme on veel sajune päev ja seda eelkõige jätkuvalt Kagu-Eestis, näiteks Tartu ja Valga kandis. Ohtralt sademeid tuleb homme arvatavasti ka Tallinnas, kuid siiski vähem kui täna. Samas on tänasest enam homme vihma oodata saartel. Mõnes kohas võib homme juurde tulla 20 mm vihmavett (ehk 20 liitrit ühe meetri kohta), enamikes kohtades jääb sademete hulk siiski 5–10 mm piiresse.

Homme on lisaks ka tuuline

Homseks liigub madalrõhuala kese üle Eesti Kuramaale. Sagedased vihmasajuhood jätkuvad. Puhub idakaare tuul 4 kuni 10, saartel ja rannikul kirde-idatuul 7 kuni 12, puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on öösel 10 kuni 15 kraadi, päeval 13 kuni 17 kraadi.

Neljapäeval eemaldub madalrõhuala kese Läänemerele, kuid selle kirdeserv katab veel Eesti. Paljudes kohtades sajab jätkuvalt hoovihma. Puhub mõõdukas, rannikul tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel taas 10 kuni 15, kuid päeval juba 17 kuni 19 kraadi.

Reedeks madalrõhuala vaikselt hääbub, kuid öö on Põhja-Eestis veel üpris vihmane ja ka päeval tuleb Lääne-Eestis leppida vihmahoogudega, Ida-Eestis on ilm kuivem. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 15, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Laupäeval sirutub Venemaalt meieni kõrgrõhuala idaserv. Öö on valdavalt sajuta, vaid saarte piirkonnas püsib hoovihmavõimalus, päeval tuleb kõikjal arvestada hoovihmaga (sajuvõimalus 50 kuni 75 protsenti). Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Pühapäeval on Ida-Eestis ülekaal kõrgrõhuala käes ja ilm peamiselt sajuta, Lääne-Eesti ilmale hakkab päeva edenedes ühe enam mõju avaldama Taani kohale jõudva madalrõhuala idaserv. Öö ja ennelõuna peaks mööduma kõrgrõhuala servas ja sajuta, kuid pärastlõunal hoovihma võimalus suureneb ning õhtuks jõuab saartele juba uus sajuala. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval võib äikest tulla

Esmaspäeval liigub üle Eestis läänest itta frontaaltsoon, mis lahutab idapoolset soojemat ja kuivemat õhumassi läänest saabuvast jahedamast ja niiskemast. Selle frondiga kaasnevad tugevad hoovihmad ja kohati ka äike. Tuul pöördub kagust edelasse ja läände. Õhutemperatuur on öösel 14 kuni 17, päeval 17 kuni 23 kraadi.

Teisipäeval jääme kõrgrõhuala ja madalrõhuala piirialale. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub mõõdukas ja nõrk edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 17 kuni 21 kraadi.