Ilmateenistuse andmetel varitseb jäiteoht kõikide maakondade teedel.

Vaatamata hooldetöödele, kuid piirkonniti jätkuvale jäite- ja lörtsisajule tuleb libedusega arvestada pea kõikjal Eestis, hoiatab maanteeinfokeskus. Juhid, kelle autol on all veel suverehvid, palutakse täna jääda jalameheks.

Keskööst alates hakkas lõuna- ja edelaservast lund, saartel ka lörtsi sadama. Esialgu on sadu nõrk, hommikul muutub tihedamaks ja laieneb edasi põhja- ja kirde suunas. Sajab põhiliselt lund ja lörtsi, rannikualadel ka vihma. Keskpäeval on sadusid juba suuremal osal Eestist, vaid Peipsi äärde ja Ida-Virumaale ei tarvitse veel tihedad pilved jõuda.

Õhtuks on saju tõenäosus juba kõikjal suur ning tihedama sajuga Eesti läänepoolses osas võib maha tulla 3-5 cm paksune lumekiht. On jäidet! Puhub idakaare tuul 3-7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, saartel -1 kuni +2 kraadi.

Ka homme sajab Eestis öösel lund ja lörtsi, saartel ka vihma, seejuures tihedam on sadu Eesti idapoolses osas. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, saartel kuni +3 kraadi. Päeval madalrõhkkond hääbub ja sadusid on hõredamalt ja need on enamasti nõrgad. Jäiteoht püsib. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Hea lugeja, saada meile esimese lume pilte aadressile vihje@delfi.ee või SIIT!