Yr.no andmete järgi on homme oodata päikesepaistelist ilma. Külma tuleb päeval –5 kraadi. Ööl vastu 1. jaanuari tuleb külma kuni 9 kraadi ja uue aasta esimesel päeval on külmakraade 6 kuni 8 ning päev on taas üsna päikeseline.

Laupäeval on külmakraade märksa rohkem. Öösel tuleb –12 ja päeval –13 kraadi. Pärastlõunal tõmbab taevas prognoosi järgi pilve ja siis läheb ilm pireke soojemaks – külma on 9 kraadi.

Ööl vastu pühapäeva ja pühapäeva ennelõunal on viimaks lumesadu oodata. Külma on pühapäeval –5 kraadi. Esmaspäev on pilves ja arvestama peab –6 kuni –7 kraadiga. Ööl vastu teisipäeva võib taas lund sadada. Teisipäeva päeval on külma oodata 9 kraadi ringis.

Kolmapäeval, 6. jaanuaril võtab ilm norrakate prognoosi järgi Eestis aga käreda pöörde. Ööl vastu kolmapäeva langeb õhutemperatuur prognoosi järgi 23 kraadi alla nulli. Kolmapäeva päeval tuleb aga suisa 25 kraadi külma.

Edasi läheb ilm tasapisi leebemaks. Neljapäeva öösel on oodata 17 külmakraadi ja päeval 15–20 kraadi külma. Reedel on aga oodata –8 kuni –12 kraadi ja siis võib ka taas lumesadu loota.

Eesti ilmateenistuse ilmaprognoos täna veel kolmekuningapäevani ei ulatu, aga kuni 5. jaanuarini on prognoos paigas.

Neljapäeval, 31. detsembril katab Balti riike kõrgrõhkkonna serv, mida survestab Skandinaavia poolt madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail ulatuvad saartel ja Loode-Eestis lõuna- ja kagutuule puhangud 13 m/s. Lisandub pisut niiskust ja öö on pilvisem ning seetõttu jääb öine õhutemperatuur –3 kuni –9 kraadi piiresse, selgema taeva alla võib aga langeda –13 kraadini ning võimalus on suurem Lõuna-Eestis. Aasta viimane päev on selgema taevaga ja sajuta. Kagutuul on tuntavam Lääne-Eestis, ida ja lõuna pool on ilm võrdlemisi rahulik. Õhutemperatuur on –4 kuni –8, meretuulega rannikul 0 kuni –2 kraadi.

Reedel, 2016. aasta 1. jaanuaril püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ja ilm on sajuta. Lääne poolt survestava madalrõhkkonna mõjul on aga kagutuul võrdlemisi tugev, ulatub sisemaal kuni 10, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on uusaasta ööl –6 kuni –11, kui taevas pikemalt selgemaks jääb, siis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, ennelõunal jääb temperatuur –5 kuni –10 kraadi piiresse, pärastlõunal aga langeb alla –10 kraadi.

Laupäeval, presidendi pulmapäeval, muutub kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohal võimsamaks ja selle serva mööda kandub idakaarest külma arktilist õhku Eestisse ning külm muutub krõbedamaks. Õhutemperatuur on öösel –9 kuni –14, kohati võib alla –15 kraadi langeda, päeval –10 kraadi ümber. Ilm on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega.

Pühapäeval liigub Venemaalt väike madalrõhkkond Läänemere poole ja toob ka Eestisse kerget lund. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub idakaarde ning on puhanguline eelkõige saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel –8 kuni –13, hommikuks tõuseb, päeval on –3 kuni –8 kraadi.

Esmaspäeval sajab eemalduva madalrõhkkonna järel veel lund. Kagutuul on sisemaal mõõdukas, saartel ja läänerannikul tugevam. Öine õhutemperatuur sõltub väga suurel määral pilvkattest. Õhutemperatuur on öösel –7 kuni –12, päeval –5 kuni –10 kraadi.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel –10 kuni –15, Ida-Eestis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval –7 kuni –12 kraadi.