Väga aktiivne tsüklon liigub täna Briti saartelt Taani väinade kohale ja suundub edasi kirdesse, keskööl jõuab üle Lõuna-Rootsi Läänemere äärde.

Eesti rannikuvetes tugevneb lõunatuul erakordselt kiiresti 17-22, puhanguti 28, mandri sisealadel puhanguti 15-18 meetrini sekundis. Alates Edela-Eestist algab tihe lörtsisadu, mis levib kiiresti üle Eesti.

Homme hommikuks liigub tsüklon Soome edelarannikule Turu piirkonda. Eestis paisub tuul tugevaks tormiks, lõuna- ja edelatuul ulatub rannikul 20-25, puhanguti 30, Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahel kuni 35 meetrit sekundis, sisemaal on puhanguid 15-20 meetrit sekundis.

Tihe sadu läheb Lääne-Eestis üle vihmaks, Kesk- ja Ida-Eestis jätkub intensiivne lume- ja lörtsisadu. Homme päeval liigub tsüklon üle Lõuna-Soome itta. Eestis jätkub tugev torm kuni pärastlõunani, orienteeruvalt kella 16-ni. Puhub edela- ja läänetuul rannikul 20-25, puhanguti kuni 30 meetrit sekundis, sisemaal 12-18, puhanguti 21, Lõuna-Eestis 25 meetrit sekundis. Sadu läheb enamasti üle vihmaks.

Esimese taseme hoiatus tähendab seda, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Tuleb arvestada, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud ja jälgida edasist ilmaprognoosi.

Teise taseme hoiatus tähendab, et ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi 

Tase kolm märgib eriti ohtlikku ilma. Tõenäolised on suured kahjustused. Erakordsete ilmatingimuste pikaajaline püsimine võib põhjustada loodusõnnetuse. On oht elule ja tervisele. Jälgige pidevalt edasisi arenguid televisiooni, raadio või interneti vahendusel. Järgi tingimusteta kõiki võimuesindajate poolt antud käske ja soovitusi, ole valmis erakorralisteks meetmeteks:

Hea lugeja, kui sul on õnnestunud torm ise või siis selle tagajärjed fotole või videole püüda, siis jaga materjali ka teistega siin!