Päeval tugevneb edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s, põhjarannikul 12-17, puhanguti 23 m/s, teatas ilmateenistus oma kodulehel.

Hea lugeja, anna teada, kas sinu kodukohas pole paljudel voolu, mispärast pole ja kuidas hakkama seal saate. Ootame infot, pilte ja materjali aadressile rahvahaal@delfi.ee.

Ilmateenistuse ilmaprognoosi kohaselt aga liigub täna Skandinaaviast Botnia lahe äärde madalrõhkkond ja selle lõunaserv laieneb jõuliselt Läänemere äärde. Edelatuule tugevnemine jätkub öösel, hommikuks on ka puhanguid 15, Hiiumaal ja põhjarannikul kuni 20 m/s, päeval Soome lahel kuni 25 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb ning pöördub Hiiumaal ja looderannikult alates loodesse ning nõrgeneb.

Tihedam sajutsoon liigub tõenäoliselt üle Soome, kuid üksikute sajuhoogude võimalus on hommikul Eesti lääneservas ja päeval Lõuna-Eestis. Õhutemperatuur on öösel 14..19, päeval 19°C-st rannikul 24°C-ni sisemaal.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ja kõrgrõhkkond saavutab ülekaalu. Öö on selge ja kuiv. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb hommikuks ning õhutemperatuur langeb 8..13, rannikul kuni 15°C-ni. Päeval lisandub taevasse küll pilvekiht, kuid enamasti on see õhuke ning sadu veel ei anna. Küll aga võivad hilisõhtul Eesti edela- ja lõunaserva jõuda vihmapilved. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, õhtul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur tõuseb 20°C ümbrusse.

Esmaspäeval taandub kõrgrõhuala Venemaale ja Läänemere lõunavete poolt läheneb uus madalrõhkkond. Tänastel andmetel kattub juba öösel taevas sajupilvedega ja päev tuleb sagedaste hoovihmadega. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 8..13, rannikul 15°C ümber, päeval 15..19, Lõuna-Eestis kuni 22°C.