Täna õhtul ja eeloleval ööl on üle Eesti liikumas niiske õhumass, mille järel soe õhk. Keerulisemate ilmaoludega tuleb arvestada eelkõige mandriosas, kus sajab esialgu lörtsi ja lund ning keset Eestit pole välistatud ka lühiajaline jäävihm. Kuna sisealadel on õhutemperatuur 0°C ringis, siis on oht, et teedele tekib jäide.

Hommikuks on tihedan sadu itta taandunud ning õhutemperatuur valdavalt plussis. Pealevoolav soe õhumass võib siis põhjustada laiaulatusliku udu tekke. Päeva peale on oodata läänest uusi sajupilvi, kuid nende niiskusesisaldus on väike. Läänes sajab vihma, idas sekka ka lörtsi.

Tuul pöördub edelasse ning kogub järk-järgult hoogu, õhutemperatuur tõuseb homme õhtuks kõikjal plusspoolele.

Laupäeval ja pühapäeval liigub prognoosi kohaselt kiires läänevoolus üle Skandinaavia põhjaosa mitu osatsükloni. Samal ajal üle Kesk-Euroopa ulatub kõrgrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail on Läänemere ääres enamasti tugeva edelatuulega ilm, puhanguid on 15, rannikul 17, pühapäeva päeval saartel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Nõrgem on tuul vaid laupäeva õhtul ja ööl vastu pühapäeva. Vahete-vahel sajab vähest vihma. Õhutemperatuur on öösiti 2..+6, päeval +5..+9°C, pühapäeval võib veel kraad-paar kõrgemale tõusta.

Esmaspäeval survestab üle Skandinaavia põhjaosa liikuv madalrõhkkond tuult veelgi. Edelatuul ulatub sisemaal 8-13, puhanguti 17, rannikul kuni 23 m/s. Siin-seal sajab vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +6..+9°C.

Teisipäeva öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmahoogudega. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on +3..+8°C. Päevaks on mudelite prognoosid väga vastukäivad. Tugeva edelavoolu püsimisel võib jõuda Läänemere õhuruumi uus osatsüklon. Sel juhul püsib edelatuul väga vali ja õhutemperatuur oluliselt ei muutu. Kui õhuvool loodesse pöördub, siis tuleb päeva peale sekka ka lörtsi ja õhutemperatuur langeb õhtuks 0°C ümbrusse.

Kolmapäeval jõuab aga suure tõenäosusega taas uus madalrõhkkond ja toob Läänemeremaadesse soojema õhumassi. Edelatuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur tõuseb +2..+7°C-ni.

Jõululaupäev tuleb tänastel andmetel tugeva edelatuule, sulailma ja vihmasagaratega. Tõenäoliselt püsib õhutemperatuur ööpäeva vältel +2..+7°C.