Õhutemperatuur tõuseb kuni 30 kraadini, üksnes Lääne-Eesti rannikualadel jäävad termomeetrinäidud 20 kraadi juurde. Pilvisus on muutlik ning ennelõunal on kohati vihmasadu, õhtupoolikul on vihma laialdasemalt ja paiguti tuleb äikest. Tuul on muutliku suunaga, puhudes 1–7 m/s, äikese ajal on tugevaid puhanguid.

Kindlasti ei jää homne aga viimaseks palavaks päevaks, lubab ilmateenistus.

Reede öösel madalrõhulohk ühes vihmahoogude ja äikesega eemaldub ning tugevneb uuesti kõrgrõhuhari. Päev näitab taas päikest ja saju võimalus on väike. Ülemäärane kuumus ajutiselt leevendub ning sooja öösel 13..18, päeval 24..26°C, rannikul on paar-kolm kraadi jahedam.

Laupäeval on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selge, päev enamasti päikeseline ja uuesti kuum. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 13..18, päeval 25..30°C, vaid rannikul on pisut lahedam. Õhtul muudab Läänemerelt lähenev madalrõhulohk õhumassi ebapüsivamaks, saartel pilved tihenevad ning suureneb hoovihma ja äikese võimalus.

Pühapäeval suundub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel ja hommikul sajab hoovihma ja on äikest. Tuul puhub mandril lõunakaarest, saartel pöördub läände ja loodesse ning muutub veidi tugevamaks. Sooja on 15..19°C. Päeval lääne poolt alates pilved hõrenevad ning vihmahoogude ja äikese võimalus on veel enamasti Kagu-Eestis. Tuul pöördub kõikjal läänekaarde. Kuum õhumass taandub Peipsi taha. Sooja on 22..25, rannikul kuni 19°C.

Esmaspäeval tugevneb taas kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Õhk on värskem ning sooja on öösel 10..15, rannikul kuni 17, päeval 21..23, rannikul kuni 19°C.