"Vihma tuleb suhteliselt sagedasti ning on tuuline, kuid tänase seisuga paistab, et järgmise nädala teisipäeval ja kolmapäeval hakkab domineerima kõrgrõhkkond, mis tähendab, et ilmad on sajuta," ütles sünoptik.

Ilmateenistus ennustas ka, et oktoobri algus tuleb ilusate ilmadega.

"Probleeme võivad tekitada vaid öised udud, kuid need hajuvad poole päevaga. Üldiselt on lootust, et tulevad suhteliselt ilusad ilmad."

Kolmapäeval õhurõhk tõuseb ja tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes on öö suurema sajuta. Taevas selgineb ja loodetuul järk-järgult nõrgeneb ning õhutemperatuur langeb hommikuks -1 kuni +5 kraadini, meretuulega rannikul on sooja kuni 8 kraadi. Päeval kõrgrõhuhari eemaldub ja merelt läheneb madalrõhulohk. Lääne-Eestis võib kohati vähest vihma sadada. Pärastlõunal läheneb saartele juba tihedam vihmasadu, mis õhtul mandrile laieneb. Tuul pöördub edelasse, õhtuks lõunakaarde ja tugevneb puhanguti 15, Liivi lahe ümbruses 18 m/s. Õhutemperatuur on 9 kuni 13 kraadi.

Neljapäeva öösel tekib Skandinaavia kohale uus madalrõhkkond. Päevaks liigub keeris edasi Botnia lahele ja laieneb Läänemere idakaldale. Öö on enamasti vihmane. Päeval on kohatisi sajuhooge. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on 15, rannikul 18 m/s. Õhtupoolikul tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 9 kuni 12, ida pool 3 kuni 8, päeval 12 kuni 15 kraadi.

Reedeks kaob väike osatsüklon ilmakaardilt ja sulandub madalrõhulohuna suurde Põhja-Euroopat katvasse madalrõhuala süsteemi. Eesti jääb selle kaguserva. Mõnes kohas sajab veidi vihma. Öösel puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Päeva jooksul muutub madalrõhkkonna surve jõulisemaks ja Eesti rannikuvetes paisub edelatuul järjest tugevamaks. Õhtul on saartel ja läänerannikul taas puhanguid 18, sisemaal 12-15 m/s. Õhutemperatuuri miinimum võib öösel sisemaal 6 kuni 7 kraadini langeda, saartel ja läänerannikul jääb üle 10 kraadi, päeval on 13 kuni 16 kraadi.

Laupäeval liigub aktiivne madalrõhulohk ühes vihmapilvedega üle Läänemere idaranniku. Öösel ja hommikupoolikul on sajusem, pärastlõunal on vihma võimalus juba väiksem. Tuul puhub edelast ja läänest ning on tugev, puhanguid on sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 14 kuni 16 kraadi.

Pühapäeval on tõusva õhurõhu foonil saju tõenäosus väiksem (enamasti alla 50%). Läänekaare tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 13 kuni 16 kraadi.

Esmaspäeval liigub mööda 70-ndaid laiuse Skandinaavia põhjaalade suunas järjekordne madalrõhkkond. Eestist lõuna pool on aga valdavaks kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on meil kohatiste vihmahoogude ja võrdlemisi tugeva läänekaare tuulega ilm. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, kui sisemaal taevas selgemaks tõmbub ja tuul rahuneb, siis võib 5 kraadi ümbrusse langeda, päeval on 14 kuni 17 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala ja ilm on sajuta. Läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur langeb öösel selgineva taeva all 4 kuni 9 kraadini, rannikul on sooja üle 10 kraadi, päeval 12 kuni 15 kraadi.