Jõululaupäeval ehk 24.12 on aga siiski lootust lumiseks ilmaks.

Ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak ütles Delfile oletatavat jõuluilma kommenteerides, et õhuvool on sedavõrd kiire, et prognoosid muutuvad iga kuue tunni järel.

"Praeguse pildi järgi läheb alates 21.12 külmemaks, kuid seda, millal täpselt soe õhumass peale tuleb, ei oska täpselt öelda. 22.-23.12 võivad olla miinuskraadidega, aga kas see püsib 24.ja 25.12, on veel kahtlane," sõnas Paljak.

Külmalaine ajal võib Paljaku sõnul Lõuna-ja Kagu-Eestis tulla 7-8 kraadi külma paaril ööl, kuid valdavalt jääb külmalaine ajal temperatuuriks 0 kuni -5 kraadi. Lääne-Eestis jääb temperatuuripügal null kraadi lähedale.

Lund tuleb Paljaku sõnul lühiajaliselt ning kogus sõltub sellest, kui lähedale tsüklon tuleb ning kui palju ta sadusid toob.

"Terve detsembri teise poole jätkub kiire õhuvool. Enamasti on tegemist tugeva edelatuulega ning ülekaalus on soojad ilmad. Võib tulla ka tihedat lund ja lörtsi," lisas ta.

Külma süvenemist Paljaku sõnul detsembri lõpus oodata ei ole, ilm on rahutu ning suure tõenäosusega läheb veel soojemaks pärast jõule.

Ajutist külmalainet ning sooja jõuluilma ennustavad ka mitmed välismaised ilmateenistused.