Kolmapäeval suureneb kõrgrõhkkonna mõju. Öösel on soodsad tingimused udu tekkeks, päeval on üksikuid vihmahooge (võimalus ~25% piires). Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 19..22°C.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuala serv napilt Eestini ning öö ja ennelõuna on sajuta, kuid võib olla udu. Õhtu poole suureneb Soome poolt madalrõhulohu mõju, lisandub pilvi ning Hiiu- ja Harjumaal võib vihma sadada (tõenäosus ~50%), Virumaal on saju tõenäosus ~25%, mujal püsib ilm enamasti sajuta. Läänekaare tuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 7..11, rannikul jääb 15°C ümbrusse, päeval 19..23°C.

Reedel ulatub Valgevene kohalt kõrgrõhkkonna põhjaserv üle Balti riikide. Samal ajal Skandinaavia ja Soome kohal püsib madalrõhuala. Valitsevas edelavoolus kandub niiskust eelkõige Põhja-Eestisse, kus vihma võimalus on üle 50%, mujal on ilm enamasti sajuta. Tuul puhub valdavalt edelast ja on öösel mõõdukas, päeval tugevneb 10, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 20..25°C.

Laupäeval liigub üle Skandinaavia ja Botnia lahe madalrõhkkond, mis laieneb servaga Läänemere äärde. Edelatuul tugevneb veelgi, puhanguid on 15 m/s, pole välistatud, et saartel ja Soome lahe ümbruses tõuseb 18 m/s, õhtul pöördub tuul loodesse ning järk-järgult nõrgeneb. Tihedam sajutsoon kandub ka tänastel andmetel meist põhja poole ning vihma tõenäosus ulatub vaid Eesti põhjapoolses osas kuni 50%-ni. Õhutemperatuur on öösel 13..17, päeval 18..22, Kagu-Eestis kuni 24°C.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele, kõrgrõhkkond tugevneb ja ilm on peamiselt sajuta. Tuul puhub öösel loodest, päeval läänekaarest ja on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 9..13, rannikul kuni 15°C ümber, päeval tõuseb 20°C ümbrusse.

Esmaspäeval taandub kõrgrõhuala Venemaale ja Skandinaaviasse jõuab uus madalrõhkkond, mille liikumiskiirusest sõltub sajupilvede laienemine üle mere - vihm jõuab kas päeval või alles hilistel õhtutundidel. Tuul pöördub läänekaarest lõunasse ja päeva peale tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 18..23, Lõuna-Eestis võib 25°C ümbrusse tõusta.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Skandinaaviast üle Soome itta ja selle serva mööda kandub üle Eesti tihe sajuala. Puhub tugev edelatuul, puhanguid on 15, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 18..21°C.