Termomeetrinäidikud on kerinud end kuumalainele ja suurem osa Eestist peab selle nädala lõpus taluma 27-31-kraadist palavust. Leevendust pakkuvat vihmavett ei ole täna ega homme silmapiiril näha ja abi ei ole ka nõrgast tuulest, kirjutab Ilmateenistuse sünoptik Maile Meius oma nädalaülevaates.

Pühapäeval võivad aga Lääne-Eestis mõned üksikud hoovihmapilved juba välja areneda. Selleks ajaks on väga sooja õhumassiga kõrgrõhkkonna kese Skandinaaviast üle Baltimaade Venemaale liikunud. Lääne pool – Teravmägedelt üle Norra mere ja Põhjamere kuni Kesk-Euroopani kujuneb välja aga väheaktiivne madalrõhuala ja osa selle niiskusest võib jõuda ka Läänemere idarannikule.

Uue nädala alguses kannab kahe erineva rõhkkonna piirimail valitsev kaguvool Baltimaadesse sooja juurde ja õhutemperatuurile lisandub veel paar-kolm pügalat – seda nii öösel kui päeval. Samas muutub õhumass madalrõhuala survest tingituna üha ebastabiilsemaks, mistõttu suureneb hoovihma ja äikese võimalus.

Kui kaua kuumalaine meil kestab, selgub heinakuu kolme viimase ööpäeva jooksul. Nimelt peaks selle aja jooksul kuumus Peipsi taha taanduma ja suvi Eestis taas mahedama iseloomu saama. Kui kiiresti ümberkorraldus ilmakaardil aega võtab, on aga esialgu veel ebaselge.

Täna päeval on päikesepaisteline ilm, üksnes hommikul on mõnel pool udu. Tuul on muutliku suunaga 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 27 kuni 32, rannikul paiguti 24 kraadi.

Laupäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on 12 kuni 17, rannikul kuni 20 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on 28 kuni 33, rannikul kohati 25 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese või vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt kagutuul tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 15 kuni 21 kraadi. Päeval on vähese või vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub valdavalt kagutuul tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 28 kuni 33, rannikul kohati 25 kraadi.

Esmaspäeva öösel tuleb vähese või vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 22 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Pärastlõunal sajab Lääne-Eestis mitmel pool hoovihma, on äikeseoht. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 28 kuni 33, rannikul kohati 26 kraadi.