Ööl vastu homset liigub tihe pilvemass üle Läänemere ning Saaremaal ja Hiiumaal hakkab pärast keskööd vihma sadama. Sadu liigub kiiresti edasi mandrile. Puhub läänekaare tuul 4-9 m/s, hommikuks pöördub lõunakaarde, saartel ja Liivi lahel edelasse ning tugevneb puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 11, rannikul kuni 13 kraadi.

Homme päeval liigub madalrõhkkond piki Soome lahe rannikut itta ja selle servas sajab Eestis vihma. Pärastlõunal lääne poolt alates pilved hõrenevad ja sajuhood harvenevad. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning tõuseb 8-12, sisemaal puhanguti 17, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 19 kraadi.

Kolmapäevaks ja neljapäevaks jääb madalrõhkkond Venemaa põhjaosa kohale tiirlema ja selle edelaserv ulatub üle Läänemere. Vihmahooge on öösiti harva, päevasel ajal aga üle Eesti. Puhub tugev loode- ja läänetuul, puhanguid 15, ööl vastu kolmapäeva Soome lahe rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 7 kuni 12 kraadi, päeval 14 kuni 17, neljapäeval kuni 19 kraadi.

Reedeks ehk võidupühaks madalrõhkkond eemaldub ja nõrga kõrgrõhuvööndi all on meie ilm suurema sajuta. Pole aga välistatud, et mõni üksik paik Eesti kirde- või kagunurgas lühiajalise vihmahoo saab. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Öösel langeb minimaalne õhutemperatuur 5 kuni 6, meretuulega rannikul kuni 13 kraadini, päeval tõuseb 15 kuni 19 kraadini.

Võidupüha sajuta, jaanipäev vihmane

Jaaniööl laieneb Skandinaaviast üle mere madalrõhkkonna serv. Pilved tihenevad ning pärast südaööd Lääne- ja Edela-Eestis vihma võimalus suureneb. Tänane prognoos annab aga lootust, et suuremal osal Eestist peab jaaniöö sajuta vastu. Tuul puhub idakaarest ning on sisemaal võrdlemisi nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuuri miinimumid langevad 6 kuni 8 kraadini, rannikul on sooja kuni 13 kraadi.

Päeval suureneb madalrõhkkonna mõju ja tänastel andmetel võivad päeva jooksul vihmapilved peaaegu kõikjale jõuda, üksnes Virumaal on saju tõenäosus väiksem. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur tõuseb 14 kuni 19 kraadini.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaaviast Botnia lahe äärde ja selle servas sajab meil vahete-vahel vihma. Lõunakaare tuul tugevneb, puhanguid on 15-16 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Esmaspäeval suundub madalrõhkkond Soome kohale ja kas jätkub edasine liikumine itta või jääb keeris väheliikuvaks. Eesti jääb igal juhul madalrõhkkonna mõjusfääri ning vihmahoogude võimalus on suur. Puhub tugev edelatuul, puhanguid 15, rannikul pole välistatud 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Venelaste ilmaportaali Gismeteo prognoos pakub aga veelgi trööstitumat vaatepilti:

Teisalt võib ju hoopis uskuda positiivsete norrakate ilmaportaali yr.no prognoosi: