Ilmateenistuse teatel on edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 14-18 m/s, saartel ja rannikul 15, puhanguti 20-25 m/s.

Kõige tuulisem on ilm Läänemere põhjaosa, kus puhub edela- ja läänetuul 20, puhanguti 25 kuni 28 m/s. Aga ka näiteks saartel ja Lääne-, Ida-ning Põhja-Eestis lubatakse puhanguti kuni 25 m/s puhuvaid tuuli.

Lõuna-Eestis on tuuleiilid veidi väiksemad, seal võivad need ulatuda kuni 18 m/s.

Värske ilmaprognoos ütleb aga, et täna jätkab madalrõhkkond liikumist Bothnia põhjaosast Nordkapi suunas. Puhub jätkuvalt tugev edela- ja läänetuul 9-14, puhanguti 18, saartel ja rannikul puhanguti 20-25 m/s, õhtuks tuul veidi nõrgeneb. sajab hoovihma, päeva jooksul sajuvõimalus väheneb. Sooja on 14..16°C.

Laupäeval jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu lähistele tiirlema ja selle lõunaserv ulatub ikka üle Läänemere. Öösel on selle mõju veel tugev - edela- ja läänetuultuul ulatub puhanguti 15, rannikul 20 m/s, pärast keskööd annab tuul veidi järele, aga rahuneb alles päeva jooksul. Vihmahooge on öösel hõredalt, päeval on sajuvõimalus laialdasemal alal, kuid sajuhulk jääb tagasihoidlikuks (saju tõenäosus valdavalt 25%, Lääne-Eestis ja põhjarannikul üle 50%). Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval kuni 15°C.

Pühapäevaks selle madalrõhuala mõju kaob, kuid Põhjamerelt liigub Läänemere lõunaosas uus osatsüklon ja see suurendab ka Eestis vihmavõimalust, eriti päevasel ajal 75-90%-ni. Edelatuule puhangud ulatuvad veel öö hakul Soome lahe rannikul 15 m/s, edasi tuul nõrgeneb ja päeval on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 13, päeval 12..15°C.

Esmaspäevaks liigub madalrõhuala üle Baltimaade itta ja laguneb. Samal ajal tugevneb Skandinaavia kohal uus kõrgrõhuala. Öösel sajab paljudes kohtades, päeval kohati hoovihma. Sajuvõimalus väheneb päeval 25-50%-ni. Tuul pöördub põhjakaarde ja on puhanguline. Saabuv õhumass on jahedam ja temperatuur on öösel 4..11, päeval 11..14°C.

Teisipäeval jääme Skandinaavias tugevneva kõrgrõhuala ja meist kagus oleva madalrõhuala piirialale. Saju tõenäosus jääb alla 25%. Puhub puhanguline põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, rannikul kohati 10, päeval 9..12°C.

Kolmapäevaks on tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele ja ilm peaks olema sajuta. Kirdetuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, rannikul kohati kuni 10, päeval 8..12°C.

Neljapäeval on suuremad võimalused kõrgrõhkkonna püsimisele Eesti kohal (võimalus 70%), kuid 30%-ne on võimalus, et Ukrainas süveneva madalrõhuala serva laieneb Eestisse. Esimesel juhul on ilm sajuta, teisel juhul vihmane. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, rannikul kohati kuni 9, päeval 8..12°C.