Ilmateenistuse tänane nädalaennustus näitab ilmaprognoosi järgmise nädala kolmapäevani, mil oleme madalrõhuala haardes. Homme selgub ka juba jaanilaupäeva eelse päeva, 22. juuni ilm, kui juba paljudes kohtades jaanituld tehakse.

Norra ilmaportaal yr.no ennustus ulatub aga jaanilaupäeva, 23 juunini, mil lubatakse sademeteta, kuid suhteliselt jahedat ilma. Samasugune on ilm ka 22. juunil.

Vene ilmaportaal Gismeteo lubab aga 22. ja 23. juunil hoovihma ning jaanipäeval, 24. juunil päikeselist päeva.

Eesti ilmateenistus: nädala lõpuni päikeseline, uuel nädalal vihmane ilm

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Pilvi on vähe ja ilm on sajuta. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul, päeval pöördub tuul läänekaarde. Selge öö korral langeb õhutemperatuur sisemaal 5 kuni 6 plusskraadini, meretuulega rannikul on kuni 11 kraadi sooja, päeval tõuseb 20 kraadi ümbrusse, meretuulega rannikul jääb piiriks 15 kraadi.

Reede öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Taevas on selge, ilm vaikne ja jahe, õhutemperatuuri miinimumid võivad taas 5 kuni 6 kraadini langeda, meremõjuga rannikuribadel on vaid soojem. Päeval jõuab madalrõhulohk Läänemerele ja idarannikule selle kõrge pilvevine, mis aga sadu ei anna. Tuul on nõrk. Õhk maheneb ja temperatuur tõuseb 21 kuni 23 kraadini, meremõjuga rannikul jääb 15 kraadi lähedale.

Laupäeval venib madalrõhuvöönd Läänemerelt kagusse ja Eesti jääb selle tugevast haardeväljast eemale. Öö ja ennelõuna on sajuta, pärastlõunal võib kohati hoovihma sadada. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, päeval 22 kuni 24, meremõjuga rannikul kuni 16 kraadi.

Pühapäeval liigub Skandinaavia põhjaosast itta madalrõhkkond ja meie ilm oleneb sellest, kui kaugele lõunasse venib selle serv. Kui madalrõhulohk Eestini ulatub, siis jõuavad meile vihmapilved, puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul ning temperatuuri ülempiiriks on kuivematel tundidel 20 kraadi, sajus aga langeb 15 kraadi ümbrusse. Kui Läänemere kohal tõusva õhurõhu tingimustes saab mõjusamaks kõrgrõhuhari, siis on meie ilm ilusam ja vaid üksikute hoovihmadega ning õhutemperatuur tõuseb paar-kolm kraadi üle 20 kraadi.

Esmaspäeval on tõenäolisem, et satume madalrõhkkonna mõjusfääri ning sel juhul tuleb vihmahoogudega arvestada. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval tõuseb 20 kraadi lähedale.

Teisipäeval ja kolmapäeval, 21. juunil jääb Eesti Venemaale eemalduva madalrõhkkonna tagalasse, kuhu loodevool kannab jahedust ning aeg-ajalt ka niiskemat õhku. Sageli on vihmahooge ning tänastel andmetel eelkõige päevasel ajal. Valdavaks on võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti alla 10 kraadi, päeval jääb alla 20 kraadi, sajus alla 15 kraadi.