Reedel ulatub Ukrainast Eesti kohale kõrgrõhkkonna loodeserv. Skandinaaviasse jõuab uus madalrõhulohk, mis liigub aeglaselt itta. Öösel on olulise sajuta, päeval võib kohati veidi sadada. Öösel on tuul läänekaarest ja mõõdukas, päeval puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s, õhtul rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +2, päeval -1 kuni +4 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhulohk üle Läänemere Eesti kohale ja vastu hommikut läheb ilm alates saartest sajule. Sajab lund ja lörtsi, lääne pool ka vihma. Libeduseoht on suur. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, saartel kuni +2 kraadi, päeval -1 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval on põhjalaiustel mitme keskmega madalrõhuala ja nendega seotud madalrõhulohud liiguvad kiires läänevoolus üle Eesti. Mitmel pool esineb nõrka sadu ja libeduseoht püsib suur. Edelatuul nõrgeneb öösel, kuid õhtupoolikul tugevneb taas. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, Kagu-Eestis 0 kuni -3 kraadi, päeval -1 kuni +4 kraadi.

Esmaspäeval liigub Skandinaaviast üle Läänemere itta järgmine madalrõhulohk. Hommikust algab lääne poolt sadu algul lumena, mis Lääne-Eestis asendub peagi vihmaga. Öösel puhub võrdlemisi tugev lõunatuul, pärastlõunal pöördub tuul edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur kõigub ööpäeva vältel -4 Ida-Eestis kuni +4 kraadini saartel.

Teisipäeva öösel on madalrõhulohk veel Eesti kohal ja ilm sajune, päeval peaks õhurõhk veidi tõusma ja sajuvõimalus väheneb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur püsib -1 kuni +4 kraadi piires.

Kolmapäeval jõuab Põhja-Atlandilt Fääri saartele uus aktiivne madalrõhkkond ja selle idaserv laieneb Baltimaadeni. Sajuala peaks õhtupoolikul Eestini jõudma. Lõuna- ja edelatuul võib tugevneda tormiseks. Õhutemperatuur on valdavalt nullilähedane.

Neljapäeval võib tsükloni kese liikuda Läänemere poole. Arvutused on erinevad, kui liikumine on kiire, püsib tormine edela- läänetuul ja läheb sajule ning püsib sulailm. Kui aga tsüklon peatub Norra merel, pöördub tuul lõunasse ja kagusse ning maismaalt saabuv kuivem ja külmem õhk langetab õhutemperatuuri valdavalt miinuspoolele.