Täna sirutub Baltimaade kohale ajutiselt kõrgrõhuhari. Selle mõjul möödub reede päev Eestis valdavalt päikesepaistelisena, kuid ida- ja lõunapoolsetes maakondades püsib väike hoovihma võimalus. Võrreldes eilsega võtab vesikaare tuul tuure vähemaks ja õhutemperatuur kerkib sisemaal 10..12°C-ni, rannikualadel jäävad termomeetrinäidud enamasti alla 10°C.

Nädalavahetusel koondub Skandinaavia keskosa kohale uus madalrõhkkond. Seetõttu pöördub õhuvool Läänemere ääres edelasse ja Eestisse hakkab voolama soojem õhumass. Koos soojaga lisandub ka niiskust ja ilm läheb sajule. Valdavalt pilvine taevas ja sagedased vihmahood ei lase päeval õhutemperatuuril kõikjal kõrgustesse kihutada. Seega jäävad näidud enamasti 8..13°C piiresse, vaid pikemate selgimiste korral võib temperatuur tõusta 15°C-ni. Ööd muutuvad aga soojemaks ja see mõjub soodsalt tärkavale loodusele.

Soojalisa on oodata ka uue nädala alguses. Nimelt kujuneb esmaspäevaks välja olukord, kus Skandinaaviast kuni Itaaliani laiub ulatuslik madalrõhuala, Venemaal tugevneb aga kõrgrõhuala. Selline rõhkkondade paigutus avab Baltimaade jaoks lõunavoolu ja nii võib Eestiski õhutemperatuur kohati tõusta 20°C lähedale.

Suviselt soe ilm ei kesta aga kaua. Viimaste arvutuste kohaselt peaks juba teisipäeval meie poole liikuma madalarõhulohk koos tihedamate sajupilvede ja jahedama õhuga. Suuremas osas Eestis jõuab õhutemperatuur päeval tõusta veel 15..20°C piiresse,Lääne-Eestis hakkab aga vihma sadama ja termomeetrinäidud jäävad alla 15°C. Sooja õhu vahetus külmema vastu võib endaga kaasa tuua ka äikese ja seda eelkõige Ida- ja Lõuna-Eestis.
Aprillikuu kahel viimasel ööpäeval jääb madalrõhuala meist põhja poole, lõuna pool laiub aga kõrgrõhuala. Kahe erineva rõhkkonna piirimail saab Läänemere ääres valitsevaks taas läänevool ja Eesti õhuruumis kõlavad tavapärased kevadised noodid.