Reedel eemaldub kõrgrõhuala Lõuna-Venemaa suunas, aga selle loodeserv ulatub Eesti kohale ka laupäeval. Ilm püsib sajuta ja võrdlemisi nõrga lõunakaare tuulega. Ööd on ikka jahedad ja temperatuur langeb õhus 3 kuni 9 kraadini, maapinna lähedal aga 0 kraadi ümbrusse, saarte rannikul on sooja kuni 13 kraadi, päeval 16 kuni 19 kraadi.

Pühapäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond ja selle äärmine lõunaserv laieneb üle Soome Eesti poole. Öö on selge, vaikne ja jahe. Päevaks lisandub pilvi. Vihma võimalus suureneb eelkõige Lääne- ja Loode-Eestis (tõenäosusega 50-75%). Tuul puhub valdavalt lõunast ja edelast ning muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on 15 kuni 19 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub madalrõhulohk Eesti kohale ja vihmasadu laieneb üle vabariigi. Tuul puhub lõunakaarest, Saaremaal, Hiiumaal ja looderannikul pöördub loodesse ja põhja ning paisub tugevaks. Õhutemperatuur on 5 kuni 10, rannikul kuni 13 kraadi. Päeval sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul hoovihma. Jätkub loode- ja põhjatuule tugevnemine. Õhutemperatuur 11 kuni 15 kraadi.

Tänastel andmetel edasine ägedam tsüklonaalne tegevus Läänemere ümbrusse ei ulatu.

Teisipäeval madalrõhkkond eemaldub ja selle järel kandub põhjakaarest külm õhumass Eesti kohale. Kui madalrõhkkond kiiremini eemaldub, siis põhjakaare tuul järk-järgult nõrgeneb. Tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge harvem ning selgineva taeva all langeb õhutemperatuur on öösel 0 kuni 6 kraadini, maapinna lähedal aga alla 0 kraadi, päeval tõuseb 9 kuni 12 kraadini. Kui jääme kauemaks madalrõhkkonna mõjusfääri, siis tuleb ilm sajuhoogudega, väga tugeva põhjakaare tuulega ja jahe.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta, võrdlemisi selge taeva ja nõrga tuulega ning ka õhus võib temperatuur kohati alla 0 kraadi langeda. Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhulohk. On vara öelda, kas vihmapilvede piir jääb veel Läänemere kohale või jõuab juba Eestini. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ning muutub õhtupoolikul tugevamaks Saaremaal ja Hiiumaal. Õhutemperatuur on 9 kuni 13 kraadi.

Neljapäeval laieneb madalrõhkkond Skandinaaviast Läänemere idakaldale. Vihma võimalus suureneb. Lõunakaare tuul on tugevam eelkõige Lääne-Eesti saartel ja rannikul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 10 kuni 14 kraadi.