Homme, 24. detsembril tekib Botnia lahel uus osatsüklon, mis liigub edasi kagusse ning katab jõululaupäeval servaga Eesti. Tallinna-Tartu joonest ida pool sajab enamasti lund, lääne ja lõuna pool lörtsi, sekka ka vihma. On jäiteoht. Tuul pöördub koos tsükloni üleminekuga, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis. Tsükloni keskmes on Mandri-Eesti kohal tuul vaikne, põhjarannikul tugevneb pärastlõunal idakaare, Lääne-Eesti saartel läänekaare tuul 7-12 m/s. Õhutemperatuur on öösel valdavalt -5 kuni -10, lääne pool -3 kuni +2 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkond eemaldub. Öösel on tuul sisemaal nõrk, kuid rannikualadel tugevneb põhjakaare tuul hommikuks 10-15, puhanguti 18-22 m/s, päeval nõrgeneb. Öösel algab sadu lörtsi ja lumena, kuid hommikul sajab kõikjal lund ja tuiskab, päeva jooksul sajuhood harvenevad. Õhutemperatuur on öö hakul nullilähedane, Virumaal -1 kuni -5 kraadi, hommikuks langeb ja on ka päeval -1 kuni -6 kraadi.

Reede öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta, selgema taevaga ja rahulik ning õhutemperatuur langeb -7 kuni -12, selgema taeva all -15 kraadini. Päeva jooksul suureneb Soome poolt madalrõhkkonna mõju. Siin-seal sajab lund. Edela- ja läänetuul tugevneb ja rannikul on puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb õhtuks 0 kuni -6 kraadini.

Laupäeval jääb Eesti madalrõhuala kaugesse lõunaserva. Kohati, peamiselt Põhja-Eestis sajab lund. Läänekaare tuul on öösel veel puhanguline, päeval aga võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -9, kohati -12, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Pühapäeva öö võib kõrgrõhuharja mõjul veel karge ja sajuta olla. Samal ajal jõuab aga Atlandilt Euroopa lääneserva väga aktiivne madalrõhkkond ja laieneb jõuliselt Läänemere äärde ning kagutuul võib juba hommikuks tugevaks paisuda, hakkab lund sadama ja tuiskama. Õhutemperatuur öösel -4 kuni -9, kohati -12, päeval võib tõusta -1 kuni -6 kraadini. Kui kõrgrõhuhari suudab kauem vastu pidada siis päevane õhutemperatuur öisega võrreldes oluliselt ei tõuse.

Esmaspäeval jääb Eesti madalrõhkkonna servaalale. Vahetevahel sajab lund. Tuul puhub kagust ja idast ning võib ikka tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -12, kuid kui madalrõhuala osutub nõrgemaks, võib öine õhutemperatuur langeda kohati -15, õhtuks tõuseb -1 kuni -6, Ida-Eestis võimalik kuni -9 kraadi.

Teisipäeval on tulemas uus tsüklon, mis liigub Skandinaavia põhjaosast üle Soome kagusse, meie jääme selle läänepoolsesse serva. Öösel algav lumesadu läheb päeval üle lörtsiks ja vihmaks. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, öösel tuiskab, päeval sulatab. Õhutemperatuur on öösel -6 kraadist Kagu-Eestis kuni +2 kraadini saartel, päeval -2 kuni +3 kraadini.