Pühapäeval puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, alates saartest pöördub järk-järgult loodesse. Päeval on sajuhooge laialdasemalt ning tulevad need lörtsi ja lumena. Puhub võrdlemisi tugev loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..+2 kraadi.

Esmaspäeva öö hakul on ilm veel lume- ja lörtsihoogudega, pärast keskööd on saju võimalus väiksem. Läänekaare tuul nõrgeneb, hommikuks pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur langeb mandri sisealadel -1..-6 kraadini, saartel ja läänerannikul jääb 0 kraadi ümbrusse. Päevaks toob uus osatsüklon tiheda saju eelkõige Lääne- ja Lõuna-Eestisse, sajab lörtsi ja vihma. Kesk- ja Põhja-Eestis on sadu nõrgem ja tuleb enamasti lumena.
Õhutemperatuur jääb mandri sisealadel -1..-4 kraadi piiresse, Lääne- ja Edela-Eestis tõuseb üle 0 kraadi, pole välistatud et ka Eesti lõunaservas on 0 kraadi lähedane.

Teisipäeval langeb õhutemperatuur -1..-6 kraadini. Päeval jõuab sadu mandrile enamasti lörtsi ja lumena, saartele ja Edela-Eestisse toob ka vihma. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis -2..+2 kraadini, idapoolsetes maakondades võib jääda -2..-5 kraadi piiresse.

Kolmapäeval liigub sadu Tallinn-Tartu joonest ida pool tõenäoliselt lumena, lääne ja lõuna pool aga lörtsina, võib ka vihma sadada. Tuul puhub öösel valdavalt kagust, päeval pöördub üle idakaare põhjakaarde. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel Lääne- ja Lõuna-Eestis -2..+2°C, Kesk- ja Ida-Eestis -2..-7°C. Madalrõhkkonna trajektoori väike muutus põhja poole muudab laialdasemalt ilma pehmemaks, lõuna poole kaldumisel aga on Jõululaupäev kargem üle Eesti.

Neljapäevaks, jõulu esimeseks pühaks, prognoosivad arvutused üksmeelselt Eestisse talvist ilma. Tugevneb lühiajaliselt kõrgrõhuhari ja kohati võib nõrka lund sadada. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..-8 kraadi, selgema taeva all langeb -10 kraadi ümbrusse.