Homme tugevneb kõrgrõhuala veelgi. Pilvi võib enam olla, aga saju võimalus on ikka väike (kuni 25%). Puhub võrdlemisi nõrk põhjakaare tuul, vaid Saaremaa ja Hiiumaa ning Põhja-Eesti rannikul on mõõduka tugevusega.

Sooja on öösel 10 kuni 15, rannikul kuni 18 kraadi, päevaks lisandub kirdevoolus soojemat õhku ja temperatuur tõuseb sisemaal 25 kuni 28 kraadini, jahedam on vaid tuulepealsel rannikul.

Neljapäeval püsib Eesti kohal kõrgrõhuala, kuid selle idaserva mööda liikuva madalrõhulohu piirest võib niiskust lisanduda ning päeval on hoovihma ja ka äikese võimalus mandril suurem (25-50%).

Lääne-Eesti saartel on ilm enamasti päikeseline ja kuiv. Põhjakaare tuul püsib enamasti nõrgana. Sooja on öösel 12 kuni 18, päeval 25 kuni 29 kraadi, meretuulega rannikul ja sajuhoogude korral on jahedam.

Reedel taastub kõrgrõhkkonna ülekaal. Taevas on selgem ja ilm sajuta. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 13 kuni 19, päeval 25 kuni 30 kraadi, briisituulega rannikul on jahedam.

Laupäevaks tuleb kõrgrõhkkond Eesti kohale. Ilm on vaikne ja sajuta ning taevas on enamasti selge. Sooja on öösel 13 kuni 19, päeval 26 kuni 31 kraadi.

Pühapäeval suundub kõrgrõhkkond aeglaselt Venemaa poole. Öö on selge. Päeval tekib laiguti pilverünki, aga sajuhoogude võimalus jääb alla 25 protsendi. Tuul puhub idakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Sooja on öösel 14 kuni 19, päeval 26 kuni 31 kraadi.

Uue nädala hakul läheneb Läänemerelt madalrõhulohk

Esmaspäeva öö on sajuta ja mõõduka kagutuulega. Sooja on 14 kuni 18, saartel 20 kraadi ümbruses. Päeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk.

Tänase prognoosolukorra põhjal suureneb saartel juba ennelõunal sajuhoogude võimalus, mandri lääneserva võib sajuhoogude ja äikese jõudmist eeldada pärastlõunal, Ida-Eestisse ei tarvitse vihmahood veel jõuda.

Kui madalrõhulohu ja ühes sellega sajuhoogude liikumine aeglustub, siis lükkub ilmamuutus 12 tunni võrra hiljemaks. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul, äikese ajal on tugevate puhangute oht. Sooja on 26 kuni 29, Ida-Eestis tõuseb üle 30 kraadi.

Teisipäevaks suureneb madalrõhkkonna surve nii lääne kui põhja poolt ning vihma tõenäosus ja äikeseoht tõuseb juba üle 75 protsendi. Tuul pöördub edelasse. Sooja on öösel 14 kuni 20, päeval 22 kuni 27, Kagu-Eestis võib veel 30 kraadi ümbrusse tõusta.