Enne kui päike päris välja tuleb ja päevasoe 24 ja 25 kraadini ulatuma hakkab, peab siiski ära kannatama veel mõne sajuse ja äikeselise päeva. Ilmateenistuse värske prognoosi järgi on tuleva nädala ilmapilt järgmine.

Homme jääb Euroopa põhjaosa madalrõhkkonna mõjusfääri. Samal ajal tugevneb Kesk-Euroopa kohal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab meil mõnes kohas hoovihma, on võimalik ka äike. Edela- ja läänetuule puhanguid on rannikul 14 m/s. Sooja öösel 8..12, rannikul kuni 15, päeval 18..20°C, sajuhoogude korral on jahedam.

Pühapäeval, 2. augustil saab mõjusamaks kõrgrõhkkond. Öö on sajuta, päeval võib kujunevatest rünksajupilvedest üksik hoog vihma tulla. Edela- ja läänetuul püsib võrdlemisi tugev, puhanguid on rannikul 14 m/s. Sooja öösel 7..11, rannikul kuni 15, päeval 19..21°C.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja selle lõunaserva mööda liikuvad sajupilved toovad Eestisse vihma. Keskpäeval lääne poolt alates pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Öösel puhub edelatuul, päeval valdavalt läänetuul ja on tugev eelkõige Soome lahe ääres, puhanguid võib olla 15 m/s. Sooja öösel 10..15, päeval 17..22°C.

Teisipäeval, 4. augustil madalrõhkkond kaugeneb Venemaale ja Läänemere ümbruses tugevneb kõrgrõhkkond. Saju võimalus on väike. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb. Sooja öösel 7..12, rannikul kuni 15, päeval 18..22°C.

Kolmapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Tuul vaibub. Sooja on öösel 6..11, rannikul kuni 15, päeval 21..24°C, vaid rannikul võib paar kraadi jahedam olla.

Neljapäeval püsib Läänemere ääres kõrgrõhkkond, kuid selle serva riivab madalrõhulohk ja mõnes kohas tuleb hoog vihma. Tuul puhub lõunakaarest ja on mõõdukas. Sooja öösel 9..14, rannikul paar kraadi enam, päeval 18..23°C, vaid saarte rannikul on veidi jahedam.

Reedel kõrgrõhkkond laieneb uuesti ja saju võimalus on väike. Sooja öösel 9..14, päeval 20..25°C.